V sobotu 17. října, týden po dostihovém závodě Velká parubická, se na dostihovém závodišti v Pardubicích uskutečnil již 46. ročník běžeckého závodu Velká pardubická cross country.

Tento neobvyklý, ale pěkný závod, který se po čtyřleté pauze opět odehrál na dostihovém závodišti Agrofert Park v Pardubicích, přilákal jak běžce, tak milovníky překážek a další sportovní nadšence. Na závodníky čekalo typické říjnové sychravé počasí, které se ale naštěstí obešlo bez deště, což vzhledem k travnatému povrchu závodiště bylo velkým pozitivem.

Na start se postavilo 108 závodníků na které čekal rovinatý travnatý okruh dlouhý 3,35 km, obohacený o několik náročných koňských překážek. Ženy a juniorky tento okruh běžely dvakrát – v součtu 6,7 km, muži a junioři pak třikrát – celkově 10 km. Závod startoval před tribunami závodiště a kromě samotného běhu se všichni běžci museli několikrát poprat s malým vodním příkopem, hadím příkopem, suchým příkopem, Irskou lavicí, dropem a kamennou zdí. Tyto překážky ubíraly závodníků v samotném běhu hodně sil, ale nadruhou stranu činily závod o hodně pestřejší a zajímavější a navíc se všichni mohli proběhnout po místě, kam by se jen tak nedostali.

Vláďa Vacarda – 3. místo v kat. MC50-59 (37. celkově) v čase  47:55 – „Výjimečný závod. Během 10 km šestkrát po kolena ve vodním příkopu, který dokáží přeskočit koně, ale běžec nikoliv. Mezi dalšími překážkami naštěstí nebyly žádné proutěné, tedy ani Taxisův příkop. Jinak téměř celých 10 km po posekané trávě. Nečekaně slabá účast byla asi způsobena navýšením startovného, z původně avizovaných 100,-/150,- Kč na 300,-/400,- Kč.“

 Blahopřejeme.
Kompletní výsledky: http://iscarex.cz/vysledky/2454
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..