Rubenczal 2015 – Poznej svého ducha!

Letošního 5.ročníku tohoto závodu, který se uskutečnil třetí říjnovou sobotu, se zúčastnili dva běžci ERT, Martinové Fořt a Lukeš.

Start a cíl, včetně zázemí pro běžce, tohoto méně známého závodu je na horské chatě Portášky v nadmořské výšce 1050 m. Pořadatelé si pro účastníky připravili 22 km trať, na které by jste marně hledali rovný úsek. Vždyť hned po startu stoupáte zhruba o 100 metrů výš a rázem prudce klesáte krásnou, kamenitou lesní cestou až do Velké Úpy a od tud hurá na vrchol Černé hory 1299 m.n.m.

Pokud je hezké počasí, tak odsud musí být nádherné výhledy na Krkonoše, v sobotu ale Rubenczal na běžce seslal mlhu, která by se dala místy krájet a o výhledech jsme si mohli nechat jen zdát. A kdo že je ten Rubenczal? Přeci pán hor, Krakonoš, ale naší moderní představě je na hony vzdálen, o Rubenczalovi se objevila první zmínka již v roce 1561 a měl podobu zvířete složeného z orla, lva, kozla a jelena. Jeho podobu má také závod ve znaku.

Po zdolání Černé hory čeká na běžce dlouhý seběh, převážně po lesních a lučních cestách, zpět do Velké Úpy a již známou cestou zpět do cíle, ale to závodníci rozhodně nemají zadarmo a možná tu mnozí právě poznají svého ducha! Na všech je při proběhnutím cílovou bránou sice vidět únava, ale také spokojenost ze zdolání krásného závodu.

Pořadatelé se opravdu snaží, běžci mají k dispozici na trati čtyři občerstvovací stanice, v cíli sprchy, před vyhlášením výsledků promítají průběžné pořadí v cíli a fotografie z trati. Pro ty co nespěchají domů je na večer připravena zábava s živou kapelou.

A jak dopadli členové ERT? Celkovým vítězem se stal Martin Fořt a Martin Lukeš obsadil celkově 15. místo.

Pěkné zhodnocení od Martina Lukeše

Martin Fořt – 1. místo celkově v čase 2:00:49

Martin Lukeš – 5. místo v kat. M40-49 (20. celkově) v čase 2:26:35

Gratulujeme.

Kompletní výsledky: RUBENCZAL 2015 Výsledková listina absolut. RUBENCZAL 2015 Výsledková listina podle kat.

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/1235525

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..