Lukáš Kučera k závodu napsal:

29.6. moc možností v závodech nebylo, původně jsem zvažoval něco z hodonínského poháru, ale zjistil jsem, že se běží jen 5km.
Nakonec jsem si vybral maličký závod z Vyškovské běžecké tour Běh okolo rybníka Chobot, což je taky jen 5km, ale je to kousek za Brnem.
Pořádá jej Zdeněk Smutný, náš dlouholetý známý, který tyto závody dělá, především pro svůj oddíl AK Drnovice a dělá to tak trochu podomácku.
Občerstvení bývá co otrhá na zahradě, případně různé pečivo apod. ale na závodech se schází velmi dobrá parta lidí, často několik rodinných příslušníků.
Víc než polovina tratě je mimo silnici. Rovina vlastně skoro žádná. Start v 10h, ale vedro už bylo strašné. Buď se míň nebo víc stoupá nebo klesá a když je kousek rovina, tak stejně musí člověk hodně dávat pozor kam šlape, protože je zde na cestě spousta drnů apod. Na takových závodech ovšem konkurence moc nebývá, víceméně jsem dopředu věděl, kdo tu bude, ale i když zde konkurence nějak nebývá, na závodech od Zdeňka Smutného se nějak neflákáme. Celkově se sešlo jen lehce přes 30 závodníků ve všech kategoriích.
Z největších konkurentů Tomáš Steiner a Laďa Suk, které znám už taky nevím kolik let.
Středeční trénink mi moc nesedl a měl jsem trochu citlivější achilovku, v pátek jsem byl na preventivní prohlídce.
Než jsem cokoliv stačil říct, tak mi doktorka píchla tetanovku, protože už to bylo 15 let od poslední a měl bych být 3 dny spíš v klidu a ještě mi udělala odběr krve.
Nechtěl jsem tak nechat nic náhodě a hned od startu jsem vyrazil a vůbec jsem se neotáčel. Poprve jsem se otočil asi po 1,5km, když se doběhlo ke kraji lesa a to už jsem měl docela velký náskok. Ten jsem postupně navyšoval až asi do 3.km. Odtud už jsem tempo spíš udržoval a zhledem k tomu, že největší kopcovitost byla za mnou, už to nebylo tak náročné a taky kvůli tomu, že jsem začal cítit víc achilovku. Do cíle jsem doběhl s velkým náskokem, takže opět vítězství start-cíl. Náskok 48s na druhého a traťový rekord překonaný o 46s, který jsem vzal právě druhému Tomáši Steinerovi. Třetí doběhl Laďa Suk se ztrátou dalších skoro 30s.
Bohužel achilovka je po tom trochu nateklá a bolí, snad to nebude nic strašnýho.
Další závody zatím nevím, uvidíme co achilovka a taky už asi trochu odpočneme, protože se blíží soustředění v Tatrách.

 

Stránky závodu:

 

Výsledky závodu:

https://96c34d7c2f.clvaw-cdnwnd.com/c2dccae7ca47fed9919289aa82b0078a/200033160-d3674d3676/V%C3%BDsledky%20-%20Chobot%202024%20(1).xls

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..