WineRun – Krumvířský vinařský běh nabízí běžcům jedinečnou příležitost, letos již po desáté, si zazávodit v malebném prostředí vinařských sklepů a vinohradů v okolí vinařské obce Krumvíř.

Lukáš Kučera k závodu napsal:

22.6. jsem si vybral 10. ročník WineRun v Krumvíři. Trochu netradiční zpestření. Trať má totiž jen 6,6km a závodí se o víno, hodně vína :)
Protože celkového vítěze potom na podiu vyvažují na váze kartony vína, které dostane
Trať z velké části vede ulicemi obce, ale probíhá se i část kolem železniční tratě, která je po hlíně a vzhledem k tomu, že tam 3 dny pršelo, tak byla trať v těch místech hodně podmáčená. Dokonce tam v průběhu závodu přede mnou zapadl vedoucí cyklista :)
A další zpestření je asi na 3. kilometru, kde se vybíhá z levé strany prudký asi 800m dlouhý kopec po hlíně mezi vinicemi a druhou stranou se sbíhá podobná vzdálenost po silnici.
Moc jsem nevěděl co od toho čekat, vzhledem k tomu, že jsem na závodech nic tak krátkého dlouho nešel a ani na nic takového docela dlouho netrénoval.
Konkurence tu docela byla. Byl zde triatlonista Filip Ospalý, který už sice zdaleka tolik netrénuje, ale minulý rok tady zaběhl traťový rekord.
Ondra Rosa, kterého znám už hodně let a běhat docela taky umí, i když se skoro nepotkáváme, protože většinou běhá jiný typ závodů.
Franta Mahovský, ten byl na všech ročnících tohoto závodu, a znám jej ještě z doby kdy jsme závodil na dráze.
Všechny tyto bych měl být schopný porazit, ale vzhledem k tomu, že trať je dost krátká, tak mohli docela potrápit.
Taktika byla zkusit si udělat náskok, abych se do kopce nemusel tolik dřít a pak udržet nějaký náskok až do cíle.
Hned od startu jsem za to tedy docela vzal, 1.km byl za 3:04 a to už jsem měl náskok asi 8 nebo 9s. Ten jsem dál trochu navyšoval.
Pak přišel ten nepříjemný kopec, tam mě docela doháněli. Když jsem se otočil, viděl jsem za sebou vláček 3 běžců. Naštěstí mě nedohnali.
Na zlomu kopce jsem se pokusil to co nejdřív rozhýbat a držet z kopce co nejvyšší tempo co se dá ustát. Po seběhu je táhlá rovina.
Asi kilometr před cílem se začne kličkovat v uličkách a znovu stoupat. Tam už jsem měl jistotu, že si 1. místo udržím, protože mi Ondra Rosa zmizel z dohledu.
Když vás soupeř nevidí, většinou ztrácí motivaci zkusit to dohnat. Posledních asi 400m je pak z kopce a na rovině, tam už jsem vypouštěl.
Takže vítězství start-cíl v čase 21:51. Traťový rekord odolal asi o 20s, ale vzhledem k vedru jaké panovalo, tak to bylo spíš o tom se dostat do cíle.
Kdybych nevypouštěl konec, tak bude rozdíl tak 10s, takže traťový rekord se zaběhnout dá.
Za kategorii jsem dostal 2 flašky vína. Za celkové první místo potom na moje vyvážení padlo 13 kartonů vína po 6 flaškách, takže 78 kusů :D
Domů jsem si tedy přivezl celkem 80 flašek vína.

 

Stránky závodu:

https://winerun.cz/

Výsledky závodu:

http://chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/https://www.winerun.cz/files/2024.pdf

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..