Tradiční kolotoč běžeckých závodů od společnosti RunCzech, zavítal v červenci do Olomouce.

Lukáš Kučera k závodu napsal:

Při rozklusu a rozcvičení jsem se cítil dobře a v pohodě. Bohužel jakmile se odstartovalo, začal jsem cítit nafouklé břicho, které jsem nebyl schopný zpevnit a navíc se mi začalo chtít na záchod a to pořád víc a víc asi jak nafouklé břicho tlačilo na močový měchýř.
Nohy taky nešly zrovna nejlíp. Asi na 6km jsem začal mít i trochu křeče do břicha. Takže jsem začal ztrácet.
Průběh závodu byl vlastně pořád horší a horší a to tak, že mě asi někdy na 17.km předběhla první elitní žena evropanka.
Na 18. km když mě pak už předběhla i Tereza Hrochová už jsem to neustál a prostě jsem si musel odskočit.
Když jsem se vrátil na trať, bylo to na úrovni závodníka, kterému jsem utekl několik kilometrů zpět. Ztratil jsem tak asi 30s náskoku.
Běželo se mi pořád hůř, takže mi nakonec utekl, když jsem zkoušel zrychlit, tak se to dařilo vždycky asi jen na 100m a zase to nešlo.
V cíli jsem ani nevěděl na kolikátem místě jsem doběhl.
Pocitově jeden z nejhorších půlmaratonů co jsem kdy běžel. Čas 1:14:08, celkové 18. místo (5. čech), ale byly předemnou ještě 4 ženy (i když ty běžely hodně dobře).

Martin Kučera k závodu napsal:

V sobotu jsme běželi s bráchou RunCzech Olomouc. Celkem se nám oteplilo, ale mají tam sprchy a hodně občerstvovaček, takže když to šlo polil jsem se vodou a dalo se to🙂 Nešlo se mi úplně lehce, ale postupně to ze mě spadlo a posledních cca 5km jsem se do toho dostal a stahoval jsem asi 150m. náskok na Davida Kalába. Vypadal z dálky dobře, plácal si s děckama po trati, ale najednou nohy šly, tak jsem to zkusil a asi 1200m. před cilem jsem ho doběhl a hned šel přes něj. Šmatlal jsem tam tempo 3:05 na km na těch hnusných kostkách a vůbec se nechytil a udělal jsem bednu 3 místo mezi Čechama. Bráchovi to tam bohužel nesedlo a dotrapil se na 5 místě. Časy měli všichni slabé skrz to teplo, ale s tím se dalo v půlce června počítat, takže spokojenost🙂 Večer se mi závodí daleko líp!

 

Stránky závodu:

https://www.runczech.com/

Výsledky závodu:

https://www.runczech.com/cs/results/resultsEventDetail?eventId=24961

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..