13.ročník běhu podél řeky Labe. Tratě jsou různých vzdáleností – maraton, 1/2 maraton a i desítka.

Lukáš Kučera k závodu napsal:

Běží se tam maraton, půlmaraton a desítka.
Na závod jsem jel hlavně proto, abych konečně odběhal nějaké závody, protože letos pro mě sezona nezačala zrovna nejlíp.
Zabalil jsem v polovině Bratislavský maraton kvůli lýtku, nemohl jsem startovat na RunCzech půlmaratonu v Karlových Varech, protože mě 2 dny před tím sejmula po asi 15 letech polohová závrať a skončil jsem týden na neschopence, doteď pro jistotu mimo závodů běhám s telefonem.
V Kolíně na půlmaratonu moc konkurence nebývá a vzhledem k tomu, že byl hned týden na to v plánu RunCzech půlmaraton v Olomouci šlo o to se co nejmíň unavit a zároveň se trochu proběhnout. Plán byl spíš takový tempáč. Tím spíš, že start je v 9h, takže to pro mě znamenalo vyjíždět z domu ještě o půl hodiny dříve než do práce a začínám v práci v 6.
Navíc start půlmaratonu není v Kolíně, ale v Poděbradech, kam závodníky odváží na start autobus a to v 8:15, takže v době kdy bych se normálně rozběhával.
Jede asi půl hodiny a nevrací se, takže už v závodním bez ničeho, jen pití. Rozklus tedy dřív, ještě před odjezdem autobusu a pak na místě už jen taková rychlorozcvička a jde se na start. Hned od startu jsem šel dopředu aniž by se šlo nějak extrémně rychle, takže jakmile skončilo asi 1km kličkování po Poděbradech, tak jsem zrychlil, abych si udělal dostatečný náskok. Trať totiž asi po 7km přejde do terénu a když je po dešti tak to může pěkně klouzat. Plán byl teda běžet rychle maximálně do 10km a pak už co nejvíc šetřit.
Vzhledem k tomu, že ostatní běžci už po po asi 3km nebyli vidět ani na delších rovinkách, tak to bylo v klidu. Lehce po 10km jsem začal zpomalovat a i se trochu kochal okolní přírodou, protože je moc pěkná, probíhá se i národní přírodní rezervací Libický luh místy, kam se normálně nesmí. Trať vlastně téměř neustále kopíruje tok Labe.
Nakonec jsem vyhrál s asi 4 a půl minutovým náskokem. Nakonec 1:15:41 to i tak na terénní půlmaraton nebyl špatný čas.
Na putovním poháru, kde jsou tak vlastně jen 3 štítky a všechny s mým jménem na další rok přibude 4. stejný štítek :)

 

Stánky závodu:

https://www.kolinska14.cz/

Výsledky závodu:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..