24-hodinovka kolem Jěštědu se zázemím v areálu skokanských můstků. Trať je členitá ať terénem, nebo povrchem. Na jeden okruh, který je dlouhý 10,5km, náleží převýšení 650m. Po zimní týmové 24. hodinovce, kterou šli Iveta a Martin Fořtovi a Martin Lukeš. Tak si Ivet chtěla vyzkoušet tento závod jako jednotlivec.

Iveta Fořtová k závodu napsala:

Letošní výzvou po zimní týmové 24 h na Ještědu bylo zkusit dát to sama. Doma už ze mě občas rostou, ale znáte mě, stejně je ukecám a jdu do toho. Nastavit hlavu na přípravu a zase po práci jezdit na ten kopec a zkusit natrénovat. Dala jsem tomu 4 měsíce přípravy a myslím, že úspěšně jsem nějaké kilometry nachodila i naběhala. Co bylo obavou hlavně počasí a jít to v klidu, kolik dám okruhů jsem neřešila, chtěla jsem zkusit prostě jít okruh od okruhu co nejvíc. Bylo tepleji, ale na noc to vypadalo dobře. První 3 okruhy v klidu, vždy lehká pauza na nějaké občerstvení a převleční k večeru do suchého. Co bylo tak nějak už nepříjemné před tmou moje plosky na chodidlech. Martin vždy čekal v depu, na večer mě přijeli podpořit Tribučkovi a na noc se Marťa prohodila s Martinem. Tma, čelovka už na hlavě a 6 okruhů za mnou. Počasí příjemné, jen moje nohy nevypadaly dobře a ani žaludek. Kolo 7 a 8, už špatné, nemohu moc běhat, chodidla postupně odchází nemohu už se odrazit a ani z kopce klusat. 8kol a 85 km, ve tři v noci musím závod ukončit, voláme Martinovi domů, ať přijede. I přes tento konec jsem spokojená kolik jsem toho dala, škoda, ale kolo až dvě bych zřejmě mohla ještě dát .Do konce závodu bylo plno času, bohužel tentokrát mi zdraví víc nepovolilo.
Co dál……no asi B7, natrénováno něco je, doma bojuji , ale nakonec se mnou do toho jdou. Tak uvidím co se první víkend v září bude dít.

 

Stránky závodu:

https://jestedskyrace.cz/jested24/zavody/salomon-jested-24-summer/

Výsledky závodu:

https://jestedskyrace.cz/jested24/vysledky/

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..