Lukáš Kučera k závodu napsal:

Rozhodl jsem se pro 50. ročník Mezinárodního večerního běhu Bruntálem. Oficiálně to je 10km, reálná vzdálenost asi 9,5 km. Běží se 6 okruhů městem, start a cíl je na hlavním náměstí. Trať je samá zatáčka a pořád trochu nahoru nebo dolů, ale i když se to nezdá, tak je velice rychlá, protože do kopce je to vždy kratší a prudší, z kopce delší a táhlejší. Dřív to býval docela obsazovaný závod, jezdili sem závodníci z Keni, Polska nebo Ukrainy. Od covidu ovšem nemohli a zatím se zdá, že se zpět úplně nevrátí.

Na startu se sešlo docela málo lidí. Jen 18 závodníků v hlavním závodě mužů a na poloviční trati 15 žen + jeden veterán nad 60 let. Když jsem přišel ke startu a viděl sestavu běžců, neviděl jsem nikoho ze známých konkurentů a říkal jsem si, že tady nebude problém vyhrát. Hned v polovině prvního kola už se mi to potvrdilo. I když žádná konkurence nebyla, tak jsem nechtěl běžet nějak pomalu. Nejen proto, že se probíhá každé kolo přes náměstí, kde fandí spousta lidí, ale taky proto, abych to měl minimálně jako kvalitní trénink.

Vyhrál jsem start-cíl s náskokem skoro 2 minuty nad druhým závodníkem a další trojice závodníků nedostala 1 celý okruh asi jen o 150 m.

Čas 30:48 na 9,5km, průměrné tempo mi vyšlo na hodinkách 3:14/km a to jsem od cca poloviny závodu už tolik nehnal.

Stránky závodu:

https://www.olympiabruntal.cz/view.php?cisloclanku=2022080001

Výsledky závodu:

https://www.olympiabruntal.cz/download.php?soubor=405

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..