V sobotu v podvečer se na Malé Skále konal 3. ročník Maloskalského půlmaratonu. Trasa vede od Žluté plovárny, cyklostezkou přes Rakousy, Dolánky na autobusové nádraží a pod zámkem Hrubý Rohozec, zase do Dolánek a stejnou cestou zpět na Malou Skálu ke Žluté plovárně, kde je cíl závodu a zázemí. Závodu se zúčastnil Zbyšek Lhota, Honza Malý a Bára Jíšová.

Zbyšek Lhota k závodu napsal: V sobotu podvečer sem se postavil na start 1/2 na Malé Skale. Trochu sem se bál tepla ale to nakonec nebylo tak hrozné a zachránili to i 3 občerstvovačky na trati. Další “hendikep” by mohl být ten, že jsem v dopoledních hodinách závodil ve vodním slalomu Na Spálově, kde se konal ČP veteránů (veteránská kategorie od 35let, kam již patřím) a veřejný závod. Ačkoliv jsem v lodi neseděl takřka 7let, dokázal sem zde vyhrát celkově a tudíž i veteránský pohár. Trochu odpočinout a hurá na Malou Skalu. Start byl rychlý, dva kluci se ujali v šíleném tempu vedení ale hlídal jsem je z povzdálí. Na 7.-9. km už jsem byl v kontaktu a 10.km probíhal ve vedení v čase 35min. Běželo se mi skvěle a tempo neuvadalo. Přecijen je to zpět trošičku víc do kopce ale i tak cílová časomíra ukázala nový osobák v čase 1:15:20 takže neskutečná radost! Konečně kvete pšenka ?

 

Jan Malý k závodu napsal: V sobotu 14.5. jsem běžel „Maloskalský půlmaraton“. Druhý závod po sobě jsem měl opět trable. Tentokrát žaludečního charakteru, který se ani nedá vyprávět. Zastávky byli 2. Zatím se nedaří dát závod na jeden zátah. Tak snad příště.

Bára Jíšová zaběhla závod s přehledem, formou start – cíl a na druhou běžkyni měla v cíli náskok cca 13 minut.

Stránky závodu: https://maloskalsky-pulmaraton.webnode.cz/

Výsledky závodu: https://www.stopnito.cz/vysledky-zavodu/595&rok=2022&mesic=0

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..