Martin Lukeš k závodu napsal:
V termínu 20-22. srpna se uskutečnil letošní ročník  závodu Matterhorn Ultraks, který se skládá z několika závodů. V pátek dopoledne startuje 25 km „EXTREME“, odpoledne dětské závody a večer 2,3 km dlouhý „VERTICAL“. Na sobotu připadají nejdelší závody „SKY“ a 32 km „MOUNTAIN“, jehož součástí jsou i firemní štafety. V neděli se běží poslední závod „ACTIVE“ o délce 19 km.
Já jsem se již po páté postavil na start závodu „SKY“, který má délku 49 km a převýšení 3600 m. Zázemí a start všech závodů je na Ultraks plaza v Zermattu, my jsme startovali v několika blocích od 7 hodin ráno. Po celou náročnou trasu má účastník nádherné výhledy na okolní vrcholky Švýcarských Alp, od startu se ihned stoupá do nejvyššího bodu trasy vrchol Gornergrat 3.100 m.n.m., tady máte jak na dlani přes 20 čtyřtisícových vrcholů. Odtud je dlouhý seběh do vesničky Furi aby opět následoval výstup na další vrchol Schwarzsee ve výšce 2.600 m na úpatí Matterhornu. Takto se stoupání a seběhy střídají a běžci se ještě dostanou do nadmořské výšky 2.700 a 2.500 m.n.m.
Od časného rána bylo jasno a po celou dobu hlavy běžců zahřívalo slunce, což mě osobně vůbec nedělalo dobře a v průběhu závodu se dostavily i žaludeční potíže a i když bylo na trase sedm velmi dobře zásobovaných občerstvovacích stanic, nebyl jsem schopný něco pozřít a většinu trasy jsem zvládl jen na vodu.
Do cíle jsem se dostal po 10:39:26 hodinách celkově na 323. místě a v kategorii M50 na 42. místě.
Stránky závodu:
Výsledky závodu:
Fotogalerie:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..