Běh Zlončickou roklí

„Letní vedro mě přivítalo na krásném závodě kousek od domova. 7 km kros (byly i varianty 14 a 21 km) vedl nejprve polními cestami, pak kilák chrťárna po asfaltu u Vltavy a na závěr velmi výživná lesní cesta Zlončickou roklí. Závod byl velmi dobře organizovaný. Registrace byla možná předem, já se však přihlašoval na místě a hoši od Sportovniservis.cz mě v interní databázi hned našli a bezproblémově přihlásili. Po závodě to byl maximální servis, jakože fakt MAXIMÁLNÍ! V cíli sprcha ze zahradní hadice a hned vedle kašna, do které se dalo (a smělo) vlézt a zchladit tělo.
Ale teď zpět k průběhu závodu. Výstřelem byly odstartovány všechny tři dospělácké tratě – 7,14 a 21 km. Z důvodu vedra připadlo pro mě v úvahu zvolit pouze nejkratší trať. Nejprve jsme jsme běželi překrásnou polní cestou podél starého ovocného sadu, dále polňačkou na okraji Postřižína. Následoval krátký asfaltový přeběh a dali jsme se hájkem poblíž mé oblíbené Dobré farmy cestou svažující se k Vltavě. Následoval kilák podél vody a finální kilák Zlončickou roklí k cíli. Běželo se mi po celý závod relativně dobře vzhledem k vedru. Nohy jsou však již poměrně unavené po letošních snad třiceti závodech. Nejvíce jsem si máknul ve finálním kopci, nejvíce jsem získal na kiláku podél Vltavy. Odměnou mi bylo první místo na trati 7 km. Nutno však dodat, že jsem nebyl v cíli první – přede mnou byli borci z jiných výkonnostních skupin, konkrétně dva z 14 km trati a jeden z 21 km trati. Holt jinej level – čistokrevní běžci.
V cíli to bylo naprosto perfektní. Sprcha a BOHATÉ občerstvení. Takový ten správně vesnický závod, kde občerstvení připraví místní ženy. Naládoval jsem se melounem a banánem a usedl do kašny zchladit nohy. Jak jsme tam v kašně s dalšími závodníky seděli, tak si nás přijel vyfotit starosta. Starosta, který přijel na zahradním traktůrku. Vedro bylo řádné, několik lidí závod odpískalo a jeden dokonce zkolaboval a byl odvezen do nemocnice.
Vyhlášení se konalo na místním hřišti. Ceny byly naprosto luxusní. Za první místo jsem si odnesl pohár, medajli, ale hlavně sadu tří knih s běžeckou tématikou. Děkuji pořadatelům za čtivo na dlouhé zimní večery.
Sumasumárum perfektní závod, rád se sem za rok vrátím. Díky!!!“

Michal Holík

Michal Holík – 1. místo celkově v čase 28:28 (7 km)

Blahopřejeme.

Výsledky: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/858

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/5576032

Stránky závodu: http://www.behzloncickourokli.cz/

Foto: Marwi Holíková – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..