Praha v sobotu hostila třetí závod Českého poháru v aquatlonu. Na start se postavilo 220 závodníků a k vidění byly parádní sportovní výkony. Bojovalo se v kombinaci 400 metrů plavání a 5,2 kilometru běhu. Plavecká část probíhala areálu Jedenáctka, následný běh pak v parku Chodovské Tvrze. Počasí závodu relativně přálo. Nebylo sice nejtepleji, ale pro sportování to byly velmi přijatelné podmínky. Dalším závodem Českého poháru v aquatlonu bude hned příští sobotu podnik v Jablonci.

Luboš Gaisl – 3. místo ve své kat. (5. celkově) v čase 22:03 – „Sice bez tréninku, tím spíš překvapivě příjemný pocit z dnešního aquatlonu v Praze. Noha trošku bolí, ale je na čem stavět.“

„Takže abych dostál svému slibu, posílám report ze závodu, kterého jsem se po delší době účastnil a byť nebyl pouze a jenom běžecký, tak běžecká část mě zajímala především. Jednalo se o Mistrovství Prahy v aquatlonu. Zasvěcení možná vědí, že se jedná o kombinaci plavání a běhu. Obě dvě disciplíny jsem v poslední době ze zdravotních důvodů dosti zanedbával, ale i přesto jsem se rozhodl jít, onoho dubnového zamračeného víkendu (9.4.), s kůží na trh.

Plavecká část byla již tradičně dost zdlouhavá. Plné tři hodiny jsme museli, v plaveckém bazénu Jedenáctka, čekat než přijde řada na rozplavby na 400m. Byl jsme nalosován do dvojice s borcem, který měl nahlášený čas 5:30, což by znamenalo přiblížení se mému osobáku. Zkusil jsem to tedy s ním a když jsem byl po závěrečném dohmatu před ním, měl jsem radost. Ta mě však brzy přešla, neboť čas 5:47 znamenal, že to budu muset odpoledne pěkně napálit, jestli budu chtít přemýšlet nad nějakým lepším umístěním neb ztráta na prvního činila propastných 1:28.

Odpolední část se běžela v nedalekém parku na okruhu o délce 1,3km. Tyty okruhy nás čekaly celkem 4. Opět následovalo dlouhé čekání do startu, přičemž pro mě ještě o zmíněnou ztrátu více, protože i tentokrát se startovalo tzv. Gundersenovou metodou.

Vybíhal jsem zhruba kolem 40.místa, ale od startu jsem sbíhal jednoho plavce za druhým. No, tuhej jsem byl už po prvním kole z důvodu špatné trénovanosti a velké ztráty, kterou jsem chtěl co nejrychleji smazat. Ale postupně jsem ukrajoval vteřinku za vteřinkou, až mi těch vteřinek na celkové 3. místo scházelo pouho pouhých 10. V samotném závěru jsem však vybojoval nad Fr. Schovalem 3. místo alespoň v kategorii 20 – 39. Čas nebyl nikterak oslnivý, ale jako dobrý základ to myslím je.“

Gratulujeme Luboši.

Výsledky: www.czechtriseries.cz

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/1305039

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..