Koloběh Říp-Praha je závod pro dvojice, žena + muž a 1 kolo. Jeden z dvojice jede na kole, druhý běží. Startuje se na vrcholu hory Říp a běží se 50 km do Prahy. Cíl je v Loděnici Troja u Trojského kanálu.

Tereza Zuzánková – 5. místo celkově se Stanislavem Bicanem v čase 3:07:16

Michal Holík – 7. místo celkově se Zuzkou Rusínovou v čase 3:11:32 – „Moc děkuju parťačce Zuzce! Rok se s rokem sešel a opět byl čas na předvánoční magořinu „Koloběh Říp-Praha“. Supr akce, zakončená pivkem v (společné) sauně a vířivce, následným zchlazením ve Vltavě a vyhlášením všech účastníků od posledního místa po první. Letos jsem to šel se Zuzkou Rusínovou, té patří velké poděkování, že to i přes zdravotní komplikace zvládla na výbornou! Díky!
Tentokrát jsem si zkusil seběh z Řípu sám… no seběh po skále se zmrzlejma kotníkama nic moc. Z lesa jsem vyběhl asi pátej a dvě minuty jsem čekal než Zuzka přijela. A pak začala promyšlená stíhací běhojízda! Po zkušenostech z minulého roku jsem pečlivě dbal na tříminutové intervaly střídání. Touto taktikou jsme drtili jednoho soupeře za druhým. Zhruba v půlce závodu jsme přešli na častější střídání, po dvou minutách aby jsme udrželi stejnou dynamiku (Zuzka cca 4:00-4:20/km, já 3:30-3:50/km, podle terénu). Peklo závodu začíná u Klecan, kde se posledních 10km běží po rovině po asfaltu – tam po 35km nohy skutečně trpí. Tento úsek je spíš už o hlavě než o nohách. Zde jsme střídali už po minutě a posledních 5km jsme museli střídat tak po půl minutě.
Do cíle jsme se doplazili v čase 3:11:32 na sedmém místě. Loni jsme to s Petrou Jiránkovou zvládli za 3:18 na pátém místě. Letos tedy byla značně větší konkurence, svědčí o tom i výrazně překonaný rekord Gerychových 2:51, s tím, že letos byly dokonce tři dvojice pod 3hodiny. A jak už jsem psal na začátku – tahle akce v cíli nekončí. Neběželo se mi úplně ideálně (horší životospráva posledních dnů) ale zážitek to byl maximální. Tak zase za rok!“

Blahopřejeme.

Kompletní výsledky: http://www.kolobeh.com/index.asp?menu=748

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/1235182

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..