I když Srch leží v rovině, trať měla své „mouchy“. Nebyl to typický okruh ani obrátkovka. V první polovině museli startující zvládnout tříkilometrový obrátkový pytlíček. Začínalo se téměř kilometrovým seběhem, pak následoval výběh na nadjezd přes Hradubickou silnici a seběh k obrátce. Potom opět výběh na nadjezd, krátký seběh a téměř kilometrové stoupání, v kterém se vracelo na okruh, po dokončení stoupání následovala osmisetmetrová rovinka a půlkilometrový seběh do místa startu a cíle. A to celé čtyřikrát (půlmaraton). Letos opět vyšlo počasí, ale proti loňsku více foukal vítr.

Po společném startu všech tří závodů (čtvrtmaraton, půlmaraton, maraton), celkově běželo téměř dvě stě vytrvalců, nejvíce na půlmaratonské trati, překvapivě nevedl čtvrtmaratonec, ale čelo ovládli nejlepší půlmaratonci.

Viktor Podškubka – 1. místo celkově v čase 1:17:38 – „V sobotu se udělalo oproti týdnu parádní počasí, tak jsem se vydal potrénovat na závody do Srchu. Byl jsem docela unaven, protože se v treninku moc nešetřím. No vyběhl jsem opatrně a první dva km se držel tak na pátem místě s odstupem. Pak jsem se trošku rozběhl a držel tempo kolem 3:45. Desítka byla za 37:45 a pak mě to začalo zrychlovat. Druhá desítka byla za 36:50. Výsledný čas 1:17:38 mě překvapil(chtěl jsem běžet kolem 1:20). Ale o to víc mě potěšilo celkové 1.místo. Asi po dvaceti letech jsem vyhrál závod. Jinak pěkný a pohodový závod s dobrým zázemím a fajn pořadatelé. Dávám jim jedničku. Pro mě lepší než někde na předraženém Run Czechu.“

Blahopřejeme.

Kompletní výsledky: Srch

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/1235197

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..