Nučická stezka je již známým dlouholetým veřejným závodem mimo dráhu na trati 6,1 km pro muže, dorostence a ženy vytrvalkyně. Trať hlavního závodu je vedena po asfaltových komunikacích v Nučicích a sousedních obcích Dobříči a Tachlovicích.

Luboš Gaisl – 2. místo celkově v čase 19:30 – „Z lákavé nabídky velkého počtu běžeckých závodů, které se tuto sobotu uskutečnily po celé republice jsem si již po 4. vybral silniční závod nedaleko Prahy – Nučická stezka. Závod je rok od roku kvalitněji připraven a finanční prémie zde vždy nalákaly alespoň jednoho našeho předního běžce. V minulosti to byli např.: J.Kreisinger, J.Homoláč, M.+L. Kučerovi anebo M.Kocourek. Dlouho to vypadalo, že tentokrát by nikdo ze jmenovaných nemusel dorazit a konečně bych se tak mohl dočkat premiérového vítězství. Krátce před rozklusem jsem však objevil na startovní listině jméno mladého rychlého závodníka F.Žižky. Vzhledem k nedostatku mého současného tréninku, jsem začal mít drobné obavy, nicméně nechtěl jsem kůži prodat lacino.

Hned od začátku bylo jasné, že se bude rozhodovat mezi mnou a Filipem. Rozhodl jsem se udávat tempo, které jsem považoval za optimální. Při výběhu nejzákeřnějšího, mírně stoupavého kopce jsme se drželi pospolu. I první metry seběhu měly stejný průběh. Poté však Filip využil své 190cm výšky, protáhl krok a tím se mi o několik desítek metrů vzdálil. Věděl jsem, že nás čeká ještě min. 1500 m a proto jsem ho nechal získat si náskok. Ačkoliv pravým důvodem byla již únava a drobná krize, do které jsem se dostal. Zdánlivě nekonečný a stále se vlnící profil však dopadl i na Filipa a v tu chvíli jsem se mu začal přibližovat a to až na rozdíl zhruba 10 metrů. V tu chvíli nás čekala už pouze zatáčka vpravo, pár metrů lehký seběh, 150 m mírný výběh, zatáčka vlevo a 100 m do cíle. A právě oněch 200 m při závěrečném výběhu jsem se zlomil a spokojil se již po 4. s 2. místem.

Celý závod a organizace měli hladký průběh. K čemuž, jako již tradičně, dopomohlo příjemné počasí a teplota.“

Gratulujeme.

Kompletní výsledky: výsledky_podle_kategorií_a_celkové_NuS_2015

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/1235655

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..