Vinařský půlmaraton v Pardubicích. Na této trati se běhá MČR v půlmaratonu ale i 10 a jiné závodní distance. MČR  v půlmaratonu si chtěl zkusit zaběhnout Zbyšek Lhota a 10-ku běžel Vladimír Vacarda.

 

Zbyšek Lhota k závodu napsal:

Cítil jsem se být připravený dobře a podvědomě doufal v pokoření svého osobáku…bylo ale teplíčko :-) až do 15.km vše vypadalo celkem dobře ale pak rychle docházelo, nestíhal jsem ochlazovat a osobák zůstal nepokořen. Navzdory všemu jsem ale spokojený, úplně jsem nevyhnil ale to teplo mě tentokrát lépe nepustilo. Těším se dál, forma je dobrá, věřím že si to někde sedne jak ten hrnec na prdel :-D

 

Vladimír Vacarda k závodu napsal:

V sobotu 13. 4. 2024 se v rámci Pardubického vinařského půlmaratonu (MČR mužů a žen) běžela KIEKERT desítka. Trať 10000 m je moje celoživotně nejoblíbenější disciplína a letos se mi v ní obzvláště daří. Dostala proto přednost před půlmaratonem, přestože touha poměřit se s Bořkem Jančíkem na půlmaratonu byla velice lákavá. Byla to dobrá volba, moc pěkně jsem si zazávodil. Většinu závodu jsem běžel ve skupině asi pěti mužů a jedné Polky. Nechal jsem střídat mladší borce, ať se postupně vyčerpávají na čele skupinky, až postupně ve druhé polovině trati všichni trochu zpomalovali. Na čelo skupiny jsem nastoupil asi na sedmém kilometru a to už mě pak v protivětru nikdo nevystřídal. Vidina dobrého výsledného času mě zlákala upalovat naplno až do cíle na Perštýnském náměstí. Čas 38:40 je pro mne z říše snů a z nádherného závodu se neskutečně raduju.

 

Stránky závodu:

 

Výsledky závodu:

https://www.pardubickyvinarskypulmaraton.cz/upload_file/ebfb11b3529f9d1fc06dc0d4a7164f63McR—Muti.pdf

https://www.pardubickyvinarskypulmaraton.cz/upload_file/86f31263400dfa1e297625cdc32c19b4KIEKERT-desitka.pdf

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..