Trasa pro rok 2023 doznala mírných změn. Do závodu se zakomponoval oběh okolo nové hradecké chlouby – Malšovické arény. Jinak je trasa stejná jako káždý rok. Letos se běžci ELEVEN RUN TEAMU ukázali na trati půlmaratonu, v zastoupení Martin Kučera, Honza Malý, Bára Chumlenová, Veronika Tribučková, Jana Mosiurczáková a Olda Johan.

Lukáš Kučera k závodu napsal:

Ještě večer před maratonem ale brácha odpískal kvůli zdravotnímu stavu start. Domluvili jsme se teda, že když už do Hradce stejně pojedu, protože s námi jela Markéta Vechetová, tak poběžím půlmaraton. Vzhledem k 10 km z předešlého dne jsem závod rozběl rozvážněji a s respektem, i když mám z Hradce na půlmaratonu osobák, několikrát jsem se tam hodně vytrápil kvůli únavě a přepálenému začátku. Hned od startu se utrhl budoucí vítěz Matěj Zima, za ním se za chvíli stabilizovala skupinka 3 závodníků Vojtěch Bárta, Pepa Novák a David Kaláb. Kus za nimi jsem potom běžel já. Několik kilometrů, to vycházelo tempem i někde na hranici mého osobního rekordu, ale první polovina tratě je do mírného kopce. Takže mi bylo jasné, že to tempo neudržím. Skupinka 3 závodníků se
postupně roztrhala na jednotlivce a rozestupy se zvětšily. Dá se říct, že jsem se nějak spokojil s 5. místem i s tím, že mě poprvé v přímém souboji porazí bývalý Martinův svěřenec Pepa Novák, který je na tom běžecky líp.
Nakonec jsem ale na asi 17.km doběhl předkloněného Pepu Nováka, který to evidentně stejně jako rok předtím přepálil a to na skoro stejném místě. Když jsem jej míjel, rozběhl se se mnou, ale asi po 300 metrech tempo
opět pustil. Takže jsem se posunul na celkové 4. místo. Pořadí už se pak už nezměnilo. Doběhl jsem celkově 4., v kategorii potom na 1. místě. S časem jsem dost spokojený, protože jsem běžel přesně minutu za osobákem.
Kdybych neběžel Lipovskou desítku je dost možné, že bych běžel rychleji a možná bych si o jedno místo v celkovém pořadí polepšil. Ale Lipov je můj srdeční závod. Markéta Vechetová, která jela se mnou, si vedla taky skvěle, půlmaraton vyhrála s náskokem a v osobním rekordu o víc než minutu.

 

Stránky závodu:

https://sportvisio.cz/akce/hradecky-pul-maraton.html

Výsledky závodu:

https://www.sport-base.cz/vysledky/2023/z-pulka-hk-23?flt%5Btrat%5D=5km

Fotogalerie:

https://eu.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/10452939#check-duplicates

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..