Královská trať Salomon JEŠTĚD SKYRACE s parametry 22km a převýšením 1390, to je trať pro hobíky, profi běžce a letos ještě byla vyhlášená jako MČR ve SkyRace.

Bára Jíšová k závodu napsala:

V sobotu se běželo mistrovství republiky ve skyrunningu na Ještěd, které bylo zároveň nominací na MS v horských bězích. Už dopředu bylo jasné že o prvním místě je rozhodnuto, protože byla přihlášena Barča Macurová, která má letos neuvěřitelnou formu.
Pro mě se závod na 22 km s převýšením 1300m vyvíjel dobře, po 2. kopci, tedy po zdolání černé sjezdovky na Ještědu jsem se dostala na 2. místo, které jsem nakonec uhájila i když jsem musela ještě na poslední kilometrové rovince do cíle finišovat. Trať byla velmi náročná, vzhledem k tomu že dva dny před závodem pršelo. Některé seběhy byly o život, takže jsem ráda že jsem to zvládla bez zranění a na druhem místě jako bonus. Tentokrat mě hodně podrželi boty od Salmingu.
Jestli jsem se dostala na MS v horských bězích ještě nevím, ale víc jsem pro to v den závodu udělat nemohla. Takže závěrem spokojenost 2. místo na MČR ve skyrunningu, 1. v kategorii 26-35let, bez zranění a s děsně bolavýma nohama.

Stránky závodu:

https://jestedskyrace.cz/jestedskyrace/

Výsledky závodu:

https://jestedskyrace.cz/jestedskyrace/vysledky/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..