Zimní 24 hodinovka na Jěštědu měla být rodinou záležitostí rodiny Fořtových. Měl běžet Martin, Iveta, Martina a její přítel. Z důvodu nemoci omladiny byl do týmu osloven Martiv Lukeš. Tak tedy místo 4 členné štafety se nakonec zrodila 3 členná.

Martin Fořt k závodu napsal:

24 h závod pro mě nikdy…..jako štafeta rodinná 4 team nápad možná, ale nakonec pouze ve třech a parťák nakonec vedle Ivet , Martin Lukeš na výpomoc. Nakonec skvělý parťák, s kterým jsme to dali, všichni jsme makali a dalo nám to na parádních 15 kol, celkově mezi všemi mix týmy 4 místo ( 4 i 5 členými). Co napsat jinak, prostě masakr, počasí nám vůbec nic nepřálo, od bahna, deště celou noc i vítr a totál mlha, kdy i z kopce bylo lepší jít, aby jsme neseběhli mimo trasu. Zázemí i organizace fajn, lídí plno a myslím že zážitků z akce máme všichni dost. Sám bych nečekal, že i mě hole příjdou vhod a od druhého okruhu už jsem bez nich nešel. Jak se říká a tady to platilo, nikdy neříkej nikdy.
Za mě morálka musela být velká, na tyto tratě netrénuji, noční počasí nás zase posunulo.

Děkuji Ivet i Martinovi za skvělý zážitek.

Iveta Fořtová k závodu napsala:

Ještěd 24 h Winter, to byla akce kterou jsem si užila a moc jsem ráda, že jsme mohli stát nakonec přes trable s týmem na startu. Tím chci poděkovat Martinovi Lukešovi , že do toho s námi šel.
Vytvořili jsme fajn tým, který fungoval po celou dobu akce. Fořťák má můj obdiv, že do toho šel, i když vždy hudral že toto není jeho parketa. Dokonce běhal s holemi i batohem a podal pěkný výkon.
Určitě si myslím, že to nebyla jeho poslední akce tohoto typu.
Já jsem si závod užila i přes opravdu hrozné počasí, dokonce se mi podařilo zabloudit, ale všech 5 kol jsem zvládla bez větších problémů. I přes bolest a únavu po závodě, mám chuť vyzkoušet celých 24 h sama.

Ještě jednou dík klukům za celý víkend.

Martin Lukeš k závodu napsal:

Do závodu Salomon Ještěd 24 Winter SkyRace mě Martin Fořt naverboval až v týdnu před jeho konáním 14-15.ledna. Byl jsem náhrada za členy rodinného týmu kteří onemocněli. Šel jsem do toho bez ambicí a bral jsem ten závod jako část přípravy. Ale nakonec jsme si to užili i přes nepřízeň počasí. V sobotu při příjezdu bylo nad Libercem sluníčko a to bylo naposled co jsme ho o víkendu viděli. Dá se říct, že téměř celý závod pršelo, v noci i sněžilo a byla hustá mlha. To z 11 km trasy udělalo doslova bahenní koupel.
Poctivě jsme se střídali po celých 24 hodin a každý z nás zdolal pět okruhů. Se svým výkonem jsem spokojený, byly to vyrovnané časy a výsledek předčil mé očekávání. Jako tým veteránů :-) jsme dopadli velmi dobře a ve třech jsme porazili početnější týmy.
Díky Martinovi a Ivetě za skvělou partu.

Stránky závodu:

https://jestedskyrace.cz/jested24/zavody/winter-24/

Výsledky závodu:

https://jestedskyrace.cz/jested24/vysledky/

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..