Lukáš Kučera k závodu napsal:

Hned jak jsem přijel, první koho jsem potkal byl Jirka Homoláč, pak ještě Tomáš Habarta z Uherského Hradiště, ten doběhl druhý ve Vnorovech, Ondřej Studnička je schopný taky běžet slušně a překvapit mohl i Láďa Suk, který má formu. Konkurence tedy určitě byla.
Hned od startu šel dopředu Jirka Homoláč a za ním jsme se nějak naskládali.
První kilometr byl asi za 3:10, druhý pak za 3:05, což jsem si říkal, že je moc rychle a trochu jsem zpomalil.
Trochu mi utekli první 3, ale dál se pak už nevzdalovali a rozestup byl dá se říct stejný, naopak v průběhu se i začal zmenšovat.
Najednou jsem byl na 3. místě a za chvíli, když začal odpadat Tomáš Habarta a já proběh kolem něj, jsem se blížil k Jirkovi.
Podle jeho dechu a stylu běhu bylo znát, že se mu neběží moc dobře, takže jsem pokračoval dál stejným tempem a Jirkovi jsem se postupně vzdaloval.
Přepočítal jsem se ale o kolo, když jsem myslel, že jsou do cíle 2 kola byly 3. Zjistil jsem to právě když jsem myslel, že běžíme do posledního.
Naštěstí to jsem byl schopný pokračovat bez problémů stejným tempem dál a Jirka se zatím nepřibližoval. Nad třetím Habartou jsme už měli znatelný náskok.
V posledním kole mě začal Jirka docela slušně stahovat, v polovině posledního kola mě i téměř doběhl, ale zrovna v tu chvíli se mi začalo zase běžet dobře a trochu jsem zrychlil.
Takže jsem se Jirkovi zase pomalu vzdaloval. Při náběhu na náměstí asi 150m před cílem jsem se otočil a už mi bylo jasné, že tohle už Jirka nemůže dotáhnout.
Trať je asi o 120-150m kratší než 10km, ale i tak 31:04 vychází na slušné tempo 3:12/km, takže s umístěním i časem velká spokojenost.
Nestává se moc často, že pracující veterán porazí Jirku Homoláče, který je o 9 let mladší a dalšího, který je o 21 let mladší :)

Stránky závodu:

 

Výsledky závodu:

https://results.onlinesystem.cz/ResultsDetail/Index/?Id=2690&trackId=5997

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..