Jedna z nejrychlejších tratí v ČR, kde každý rok padne spousta osobních rekordů. Pravděpodobně nejhezčí trasa městského půlmaratonu v ČR, od svého založení v roce 2013 největší sportovní událost východních Čech. To je Hradecký půl/maraton, který pořádá společnost Sportvisio.

Maratonskou trať si vybral Martin Kučera a k závodu napsal:  první místo na Maratonu v Hradci Králové. Průměrný čas 2:33:27, ale nakonec jsem byl spokojen. Poslední 3 týdny mě trápila viróza, která se mi stále vracela a dost mi ubrala na formě i když vynechaných tréninku zas tak moc nebylo. Na startu jsem z toho maratonu měl celkem respekt a rozběhl to opravdu na jistotu.

Půlmaraton si vybral: Jan Málek, Iveta Fořtová, Jan Malý, Oldřich Johan a Lukáš Kučera

Jan Malý k závodu napsal: v neděli 2.10. jsem běžel „OLFINCAR HRADECKÝ PŮLMARATON“. Trať byla jako vždy pěkná a počasí také. Můj čas nepatří mezi ty lepší, ale aspoň jsem běžel celé rovnoměrně a na víc nebylo.

Iveta Fořtová k závodu napsala: Hradecký půlmaraton/maraton už po několikáté, letos půlka a nic jsem od toho nečekala, po letním ultra na mě rychlé, ale spokojenost. Martin říkal ať jdu opatrně, ať se nikam neženu a nakonec i on překvapený za čas a příjemné druhé místo v kategorii.

Za své svěřence hodnotil Martin Fořt:

HONZA a PAVEL, to je mladá krev v týmu, kluci hlavně středotraťaři, které vedu. Tento závod jako kvalitní trénink, jsou to ještě dlouhé tratě kam zatím moc přecházet nebudou, ale jednou třeba. Oba spokojený, Honza naprosto tempově splnil úkol, za mě spokojenost. Pavel po zraněni začíná. Oba kluky hlavně budeme sledovat nadále na dráze, oba patří ke špičce ve svých kategoriích.

 

Stránky závodu:

https://sportvisio.cz/akce/hradecky-pul-maraton.html

Výsledky závodu:

https://www.sport-base.cz/vysledky/2022/z-pulka-hk-22?flt%5Btrat%5D=21km

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..