Beskydská sedmička, 13. ročník, je extrémní horský závod jednotlivců a Mistrovství České republiky v horském maratonu dvojic. Na startu legendárního závodu na 101 kilometrů s převýšením 5500 metrů se postavila Bárá Jíšová, která běžela ve dvojici s Martinem Gablou a celkově v mixu dvojic se umístili na 3. místě časem 15:39:29, což v kategorii bylo 1. míto. Iveta Fořtová si tento závod přála k narozeninám a běžela ho sólo a ve své kategorii se umístila na 3. místě časem 18:50:00. David Pecina běžel ve dvojici s Zdeňkem Zoubkem a bohužel zhruba v polovině závodu musel odstoupit.

Bára Jíšová k závodu napsala:

Můj první ultra maraton a rovnou s převýšením 5600m. Před startem jsem byla hodně nervózní, obavy jsem měla zejména ze vzdálenosti, ale i z kopců, nočního běhu, občerstvování po trati, z toho jestli nezabloudíme, zda se nezraníme, jestli to byl dobrý nápad startovat… Bylo hodně o čem přemýšlet.
Start v 9 hodin večer. Plný stadion lidí, česká hymna a start. Trasa byla krásná, celou cestu výborně značená, bez jediné chybičky. Občerstvovačky přibližně každých 10 km. Kde byly vždy milí a usměvaví dobrovolníci, kteří i ve 3 v noci pomáhali se vším co bylo potřeba. Trasa ubíhala rychle. Soustředila jsem se ne na čas ani na kilometry, ale jen na to kolik už máme odběhnuto kopců. Nejkrásnější zážitek mám z Lysé hory, která byla nádherně osvětlená a nad námi spousty hvězd. To si budu pamatovat dlouho.
Do cíle jsme doběhli po 15 a půl hodinách od výstřelu. Nohy byly unavené hodně, ale běžecký zážitek to byl velký. Kdo nezkusil neví.
Určitě jsem B7 neběžela naposledy.

Iveta Fořtová k závodu napsala:

Beskydská Sedmička,
to byla půlroční příprava na závod o kterém jsem 3 roky přemýšlela a chtěla jsem se postavit na start tohoto populárního extrémního závodu. Během své závodní kariery jsem zažila mnoho, ale mohu říct že jsem tady prožila jeden z nesilnějších zážitků a emocí. Na trati jsem měla mnoho problémů, nejen s počasím, žaludkem ale i s puchýři.
I přes veškeré tyto trable, jsem závod v bolestech dokončila a zážitek z cílové rovinky se slzami v očích mi nikdo nevezme. Musím moc poděkovat Martinovi za podporu a skvěly support. Je to naše společné vítězství na B7.

 

Stránky závodu:

https://www.beskydskasedmicka.cz/b7/

Výsledky závodu:

https://www.beskydskasedmicka.cz/rok/2022/vysledky/seznam.html

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..