Po roční pauze způsobené pandemií se v sobotu 16. října setkalo více než 3000 nadšenců, aby se zúčastnili COMPRESSPORT Třeboňský půl / maraton / 10 km.

Barbora Chumlenová k závodu napsala :

Třeboňský maraton…650 běžců na startu maratonu je docela masakr. Třeboňský maraton byl i proto super.? V průměrným tempu 4 minuty a 11 vteřin na kilometr jsem zaběhla celkový čas 2:56:16.? V ženách jsem vyhrála a celkově doběhla do cíle na 24. místě, Takže spokojenost. I když vlastně tak úplně ne.? Kdybych běžela celý závod tak, jak se mi to dařilo do 29. kilometru, pak by ta spokojenost byla stoprocentní. Takhle tam je ještě rezerva a malá nespokojenost, i tak to je ale osobní rekord a další překonání oddílového rekordu boleslavské atletiky o minutu a půl.

S trenérem Vladimírem Koudelkou jsme měli před závodem dvě varianty – a to po 4:05 a 4:10 na kilometr. Já se přikláněla k první, on k tý druhý.?

Start, chytám se balíku kluků a letíme jak střely pod 4 minuty a pět vteřin na kilák. Do dvacítky to je těžká pohoda. Kromě toho, že ze začátku je děsná kosa. Trenér nadšený, ale jen tak utrousí, že to mám přepálený.

27. kilák a já cítím, že běh se pro mě stává trochu namáhavější. Tempo ale držím. Do to doby jsem vystřídala dvě party spoluběžců a běží se mi parádně. Dokonce si říkám, že tohle je jako když běží světová elita (hahaha). Je totiž fajn neběžet 42 kiláků sama. Tak to myslím…?

Třicítka a cítím, že pomalu začínám kapat. Do cíle už jen „blbejch“ dvanáct kilometrů, to dám, to udržím.?

Posledních osm kilometrů prohekám a snažím se, aby to, co provádím, vypadalo alespoň trochu jako běh. Baterka v hodinkách klekla, tak ani netuším, za kolik to vlastně běžím.

40. kilák, házím do sebe ionťák a zrychluji. Potkávám půlmaratonce, kličkuji mezi nimi, zatínám zuby, pořád hekám, ale běžím.

Brána na náměstí, sprint do cíle. Cílová čára a už ležím.

Když se proberu, zjišťuji, že je to krásný osobák a posunutý oddílový rekord.?

Jako fakt si řikám, že příště toho trenéra už poslechnu a půjdu ten začátek kapánek pomalejší. Nojo, ale…. Ale i tak trenérovi moc děkuji, stejně jako těm klukům, co běželi v těch balících, fakt to bylo super, moc jste mi pomohli a snad i já vám trošku…

 

 

 

 

 

 

Stránky závodu:

https://naturemarathon.cz/

Výsledky závodu:

https://irontime.cz/vysledky1581/?zavod=1581&trat=3539&gender=F

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..