Jedna z nejrychlejších tratí v ČR – kde každý rok padne spousta osobních rekordů. Od svého založení v roce 2013 největší sportovní událost východních Čech, to je Olfincar Hradecký půl/maraton pořádaný společností Sportvisio.

Maraton

Bára Jíšová k závodu napsala:

Mně se běželo dobře asi do 30. kilometru to šlo opravdu dobře. Posledních 7 km bylo docela trápení, ale jsem moc ráda za čas který jsem běžela. Vzhledem k práci a tréninku který jsem měla před závodem, jsem takový čas nečekala. Počasí i trať dobrým výkonům určitě taky pomohla.

 

 

 

 

 

 

Martin Kučera k maratonskému závodu napsal:

No nebylo to podle představ. Poslední 2 týdny dost velký problémy s nespavostí. Kamarádka mi sehnala 2 prášky na spaní, tak alespoň dvě poslední noci jsem se nějak vyspal pod práškama jak starej dědek a zvládl maraton uběhnout. Připravený jsem byl dobře, asi líp než minulý rok. Tepy jsem měl nízké, ale po 12 km se mi nedařilo držet tempo. Byl jsem na to moc unavený. Mám s tím problémy od malička. Vždycky jednou, dvakrát za měsíc prostě celou noc nespím. S tím už umím žít i trénovat, ale jednou za čas mě to sejme a drží se mě to déle a to už je hodně znát. Mrzí mě to, hodně jsem na to trénoval. Ještě mě pár startu letos čeká, tak snad si alespoň trochu zlepším náladu někde jinde ? M.

 

Půlmaraton

Barbora Chumlenová k závodu napsala:

Běželo se mi celkem dobře. Pokyn od trenéra Vladimíra Koudelky zněl běžet tempem čtyři minuty na kilometr, já běžela vždy o tři vteřiny rychleji. Do patnáctého kilometru to bylo v pohodě, pak přišla krize. Poslední kilometr byl doslova o morálce a sebezapření, ale kousla jsem se a dokázala ze sebe vyždímat čas toho posledního kilometru tři minuty a 54 vteřin. V tom závěru jsem si říkala, že asi poprvé při závodě omdlím, ale nestalo se, takže tam asi mám ještě nějakou rezervu.

 

 

Martin Fořt k závodu napsal:

Půlmaratón v Hradci opět po 5 letech, za mě spokojenost,  hlavně jsem rád za  tempo, které jsem udržel po celý závod a obě desítky běžel  naprosto stejně. Bylo pořád s kým závodit, i když jsem vždy skupinu spíš tahal, ale to mi nevadí, spíš  vyhovuje. Výsledný čas mě potěšil a celý tým podal moc pěkné výkony.

 

 

 

Lukáš Kučera doběhl půlmaratónskou trať v čase 1:12:08.25, což bylo v kategorii 40-49 let 1. místo.

Honza Benko doběhl půlmaratónskou trať v čase 1:21:18.82, což bylo v kategorii 40-49 let 6. místo.

 

Zbyšek Lhota k závodu napsal:

Počasí bylo slunečné, podzimní a větrné…po příjezdu jsem tušil že to bude na trati trochu skřípat ale byl sem připravený “prodat” to co jsem natrénoval a věřil sem si. Před týdnem jsem prověřil formu na Večerní ELEVEN Běhu v Jablonci a vše nasvědčovalo, že jdu správným směrem.
Po výstřelu se mi potvrdil můj odhad a vítr byl místy opravdu nepříjemný proťák, do 13.km jsem běžel ve skupince asi s 5 – ti klukama ale zdálo se mi že zpomalují tak jsem cuknul a až do cíle jsem šel sólo. 15-17km jsem procházel lehkou krizí kterou sem ale nakonec překonal a ještě zvládl tempo lehce vystupňovat. Vím že tam byla větrná rezerva, jsem s cílovým časem 1:16:47 spokojený, je to ostatně osobák o skoro 2min ale věřím že minuta dolu by určitě šla a taky půjde! :-) Hlavně Gratulace celému týmu ke skvělým výsledkům a časům, určitě jsme se neztratili a byli jsme hodně vidět!!! Díky také organizátorům, za mě vše perfektně připravené s ohledem na závod a pokud zdraví dá, rád se vrátím :-).

 

Jana Mosiurczáková a Veronikou Tribučková k závodu napsaly:

V neděli 3.10. se konal OlfinCar Hradecký půl/maraton, já a Veru jsme se zúčastnili již po třetí. Tak jako v předešlých letech i letos bylo super počasí, ideální na běh. Nic zásadního jsme neplánovaly, jen jsme si to chtěly po dlouhé době bez závodů užít a taky to tak bylo. Hned na začátku jsme se chytly vodiče na 1:50, bylo to pohodové tempo, které se dalo udržet. Místy, kde více svítilo slunce, to bylo těžší, ale šlo to. Běželo se fakt dobře, moc jsme si to užily. Atmosféra závodu úžasná, perfektní servis na občerstvovacích stanicích a jako bonus pro nás obě osobáček na půlmaraton za 1:51 a navíc Veru v kategorii IZS obsadila úžasné třetí místo.

 

 

 

Oldřich Johan doběhl půlmaratónskou trať v čase 1:47:54.28.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Martin Fořt zhodnotil celý závod:

Chci všem, kdo v neděli startoval v Hradci na  maratonu a půlmaratonu kde jsme jedním z partnerů, pogratulovat. Celý tým letos opravdu zabodoval. Po loňském nezdaru jsme letos byli opravdu vidět, padlo několik osobních rekordů a řada umístěná na stupních. Nově za nás běžela Bára Macková a Olda Johan, kteří jsou novými členy týmu.
Maraton:
Bára Jíšová – celková vítězka žen  2:51
Martin Kučera – 2. celkově a vítěz kat. 40   2:30

 

 

Půlmaraton:
Bára Macková – 6. celkově,  3. kat.  1:23  osobní rekord za 14 dní se pokusí o vylepšení maratónu v Třeboni
Lukáš Kučera – vítěz kat. 40
Já – vítěz 50+
Jana Mosiurczáková – osobní rekord
Veronika Tribučková – osobní rekord a 3. místo v kategorii IZS
Zbyšek Lhota – osobní rekord

 

Stránky závodu:

https://www.sportvisio.cz/akce/hradecky-pul-maraton.html

Výsledky závodu:

https://www.sport-base.cz/vysledky/2021/z-pulka-hk-21?flt[trat]=21km

Fotogalerie pořadatelů:

https://www.sportvisio.cz/akce/hradecky-pul-maraton/galerie.html

Fotogalerie:

https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/7710352

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..