V sobotu 5. června se konal již 20. ročník Kounovského krosu o délce 10 km v Kounově u Dobrušky. Jednalo se o kopcovitou trať po lesních a polních cestách, hlavní závod – 2 okruhy, mládež a ženy 5 km trať – 1 okruh. Závod je součástí Velké ceny východních Čech. Závodníci byli před startem požádáni, aby v případě následného onemocnění covidem-19 po závodě neuváděli jako rizikový kontakt účast na závodě, což vyvolalo všobecné veselí.

Výsledky: http://triclub.dobruska.cz/upload/behy/2021/Kounovsky%20kros%20vysledky%202021pdf

Stránky závodu: http://triclub.dobruska.cz/

 

Pondělí 7. 6. 2021 – veteráni na Memoriálu J. Odložila. Do programu tradičního mezinárodního mítinku – Memoriálu Josefa Odložila – se i v letošním roce podařilo dojednat zařazení závodu veteránů na 1500 m. Závod se setkal se zájmem a příznivým ohlasem publika a byl dobrou propagací veteránské atletiky. Oba hlasatelé, Štěpán Škorpil a Láďa Kárský, dostali od  Sdružení veteránů charakteristiky startujících veteránů. A přirozeně okamžitě po skončení závodu i výsledky přepočtené podle věkových koeficientů, takže mohli hned vyhlásit výsledné pořadí běžců veteránů. Jedna z fotografií je přiložena v příloze mailu.

 

V sobotu 12. 6. 2021 a v neděli 13. 6. 2021 pokračoval Maratonstav Český pohár v běhu do vrchu dvěma závody. První z nich se konal v jihočeském městyse Besednice stylem nahoru a dolů s názvem Běh na Kohout a zpět. Kopec Kohout je součástí pohoří zvaného Slepičí hory. Druhý závod měl start v městě Nýrsko a cíl na vrcholu zvaném Hraničář. V obou závodech se mi podařilo zvítězit, zvláště nedělní výkon byl soupeři vysoce oceněn, druhý v pořadí – triatlonista Jaroslav Pudil – je totiž prý zvyklý pouze vyhrávat. Poraženého prohra pořádně naštvala a milé bylo, že po závodě přišel pogratulovat a slíbil, že mi porážku vrátí v závodě Janské Lázně  – Černá Hora. Je sympatické, když šedesátiletý závodník považuje druhé místo za prohru a nehodlá se pro příště spokojit s ničím jiným, než s vítězstvím. :)

Stránky s výsledky také na „maratonstav vrchy“

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..