V sobotu 1. srpna se uskutečnil druhý závod seriálu Mizuno Trail Running Cup, Krkonošská padesátka – Memoriál Ády Klepše.

Slunce a svěží povětří, téměř ideální podmínky, zavládly ráno nad Špindlerovým Mlýnem. O nejvýznamnější úpravy tratě od druhého roku se postaral tetřívek – pro jeho klid se vrcholová pasáž Plání obíhala z opačné strany – a pak i snaha o běhavější profil. Z vrcholu Stohu se po trailové cikcakčce nespadlo dolů zprudka pod lanovkou, ale traverzovým seběhem (původem cílovým) zamířilo do epicentra ve Skiareálu.

Odtud se údolím Svatého Petra, zpět k silnici a znovu do lesa nastoupalo pod lana starého vleku Krakonoš až k obvyklé křižovatce pod hotelem Horal. Tady se oba hady rozdělily – padesátkový se vydal po staré známé trase k Boudě u Bílého Labe a dál až k Medvědínu a na Mísečky.

Kratší – teď opravdu půlmaratonská trať (pořád slušné převýšení 1040 metrů) vedla společně 18 km – to stočila nazpátek. Odtud se už jen sbíhalo, brutální závěrečný výšlap do dvou třetin sjezdovky Stoh (snad už předloni) zmizel v propadlišti dě­jin.

Iveta Fořtová – 2. místo v kat. F54 (5. v ženách celkově) v čase 2:02:05 (21 km)

Jana Mosiurczáková – 5. místo v kat. F54 (44.-45. v ženách celkově) v čase 2:58:59 (21 km)

Veronika Tribučková – 13. místo v kat. F44 (44.-45. v ženách celkově) v čase 2:58:59 (21 km) – V sobotu 1.8. jsme se s Jančou a dalšími členy týmu vydaly do Špindlerova Mlýna, kde jsme si zaběhly trasu na 21 km, bylo velké horko, závod byl náročný, ale přesto jsme si ho moc užily a společnými silami, se nám podařilo dostat se ve zdraví do cíle. Únava byla veliká, padaly i slova, že příští rok už se na tento závod nevydáme, nakonec to však zase rychle přešlo a ta euforie byla silnější. Po závodě jsme si všichni zaslouženě přiťukli šampaňským, poseděli jsme a dohodli jsme se, že se příští rok zase postavíme na start.“

Martin Fořt – 1. místo v kat. M59 (5. celkově) v čase 1:41:53 (21 km)

Martin Lukeš – 7. místo v kat. M59 (79. celkově) v čase 2:25:23 (21 km)

Blahopřejeme.

Výsledky: http://www.trailrunningcup.cz/sezona-2020/krkonose-maraton/#Results-2020

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/6442707

Stránky závodu: http://www.trailrunningcup.cz/

Foto: Radek Tribuček, Vláďa Mosiurczák, Martin Fořt a pořadatelé – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..