TATRY RUNNING TOUR – VIRTUAL CHALLENGE

„Když se řekne Tatry Running Tour, tak většina dlouhodobých členů ERT (tvrdé jablonecké jádro) hned ví, o čem je řeč!  Pro mě to letos mělo být poprvé…  Díky KORONACIRKUSU byli ale pořadatelé nuceni zrušit celkem již tradiční, tedy 9. ročník oblíbeného etapového závodu ve Vysokých Tatrách v okolí Štrbského plesa. Naštěstí ho nezrušili úplně, ale vytvořili jakousi hybridní verzi s podnázvem VIRTUAL CHALLENGE. Pravidla zůstala v podstatě stejná – zaběhnout 3 etapy ve třech po sobě jdoucích dnech.  Závodník si to může odběhnout kdykoliv v období od 19.6 – 30.9.2020. Podmínkou je do 24h od zaběhnutí etapy zaslat pořadatelům výstup z gps hodinek.

Pobyt v Tatranské Štrbě jsme s rodinkou měli rezervovaný snad půl roku, takže když nám týden před odjezdem konečně otevřeli hranice se Slovenskem, bylo jasné, že si tuhle virtuální podobu populárního etapáku zaběhnu! Byla jsem registrovaná na verzi  CLASSIC, tedy 4km – 12km –  5km.

1.etapa – 4km( + 84m ) okolo Štrbského plesa

Po necelých 4 měsících obouvám běžecké boty a v 6h ráno jdu na to!

Běželo se mi překvapivě dobře a co je nejdůležitější, noha držela a vůbec mě nebolela!

koupačka ve Štrbském plese po 1.etapě

 

2.etapa – 12km(+ 500m) Štrbské pleso – Jamrichovo – Biely Váh – Štrbské pleso

Po vydatných deštích, kdy skoro celý týden pršelo, byla zhruba polovina tratě pod vodou a kde nebyly kaluže, tam bylo bláto. Takže to chvílemi připomínalo spíše bahenní lázně, než běh. Jinak se mi běželo celkem lehce.

po 2.etapě opět ve Štrbském plese

 

3.etapa – 5km (+789m) ze Štrbského plesa na Predné Solisko (2117 m.n.m.)

Konečně přestalo pršet a vysvitlo sluníčko! Jenže bylo to vlastně dobře? Ne tak docela. Místo deště totiž foukal velmi silný vítr a od 2,5 km se nedalo jít pěšky, natož tak běžet. Vítr byl tak silný, že mě občas docela poposunul. Bohužel to ale vždycky bylo špatným směrem a to buď ze strany, nebo zepředu. Kdyby to nebyla poslední, závěrečná etapa, tak bych se na to vyprdla a běžela to jindy. Ale takhle jsem to „musela“ nějak dát. Na Predné Solisko jsem se tedy vyškrábala v čase 1:04 a spokojená jsem být rozhodně nemohla. 

Běželo by mi to líp, kdyby to byl opravdovej závod?? Těžko říct, ale rozhodně by mě to víc bavilo.

A teď jen do 30.9.2020 čekat na výsledky, jak jsem vlastně dopadla!

průběžné výsledky se kdyžtak dají sledovat ZDE

Virtuální podoba závodu má z mého pohledu víc nevýhod, než výhod… Startovní balíček si vyzvedáváte v informačním centru, ostatní závodníky nepotkáte a pokud si nepřivstanete, tak na trati kličkujete mezi turisty, kteří vám ani nezatleskají, ale spíš vás turistickou holí píchnou pod koleno! Odpadá vám taky celková atmosféra závodu, žvanění s podobně laděnými lidmi – před startem o tom, jakou má kdo bolístku a jak jim to dneska vůbec nepoběží a v cíli zase o tom, jak se jim dneska skvěle běželo! No a pak to hlavně nemáte s kým probrat u pivka, nebo spíš tatranského čaje!

. . .

Prší, prší jen se leje….

Většinu pobytu nám propršelo, takže Tatry jsme viděli pouze dva dny a jinak na pohlednicích v trafice.

Alespoň jsme  s rodinkou měli  dostatek času na poznávání místní gastronomie a ochutnání všech 14 druhů tatranského čaje!“

Ostrva

Lenka Ungerová

Blahopřejeme.

Výsledky: https://pretekaj.sk/sk/vysledky/virtual-challenge-2020/933?category=4761

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/6327849

Stránky závodu: http://www.sporttatry.sk/

Foto: Lenka Ungerová – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..