Kytlický minitriatlon

„Nejstarší TT závod v severních Čechách. Slyšel jsem o něm poprvé až před pár týdny, kdy na mě vyskočila nabídka na FB jako „podobná akce“. V rámci pobytu na chalupě jsem tedy do Kytlice zavítal. A udělal jsem dobře! Tak krásný závod to byl! Propozice byly: 500 m plavání, 22 km MTB, 7 km běh. Plavání se konalo v lesním rybníku, v krásné pískovcové kotlině. Voda byla velmi chladná, ale bez neoprenu to ještě šlo. Plavaly se tři okruhy vymezené čtyřúhelníkem z bójek. Následoval přeběh nahoru na planinu na bývalé fotbalové hřiště, kde bylo depo.
První okruh ve vodě jsem šel zadrženě, abych si zvykl na teplotu. Sice jsem pomalým tempem ztratil hodně míst ale rozumně jsem se aklimatizoval. Pak jsem již začal rychlým tempem postupně snižovat ztrátu. Z vody jsem lezl na devátém místě, těsně před Petrem Cmuntem a Tomášem Kolaříkem. Depo proběhlo hladce. Cyklistická část, stejně jako část běžecká, byla náročná profilem, nikoliv však na techniku.
První náročné stoupání bylo asi dva kilometry od depa. Toto stoupání důkladně prověřilo cyklisté schopnosti závodníků a jejich vybavení. Zde bych rád velmi poděkoval Ondřeji Bradovi za technickou práci na mém kole, který mi před pár týdny přestavěl MTB na jednoplacku a celkově provedl „STK“ na mém stroji. Ondro díky. Jednoplacka 34×11-46 se ukázala jako dobré řešení. Cyklistická část byla pro mě velice výživná. Téměř celou jsem ji projel s Martinem Kočím. Do depa jsem dojel na devátém místě a k mému překvapení hlásil organizátor, že jsem aktuálně na čtvrtém místě v kategorii M39. Běžecká část byla stejně jako cyklistická velice výživná na převýšení. Během prvních dvou kilometrů jsem stáhnul dva mlaďochy z M39, pak jednoho veterána a pak jsem po zbytek závodu nikoho nepotkal. Další běžec byl minutu přede mnou. Do cíle jsem dorazil na šestém místě v absolutním pořadí a na druhém místě v kategorii M39.

Závod to byl překrásný! Přestože celý závod lehce pršelo, tak jsem si jej maximálně užil. Hodně to bylo dáno přírodou; krásnou přírodou, kterou bych přirovnal k trati Janovské 11/19. Po závodě jsem si dal výborný těstovinový salát, tři zmrzliny od sponzora závodu Algida, a spoustu dalšího jídla. Z vyhlášení vítězů jsem si odnesl hodně cen. Závod moc pěkný, organizačně i celkové na 1*, rád se sem za rok vrátím!“

Michal Holík

Michal Holík – 2. místo v kat. M39 (6. celkově) v čase 1:33:33

Blahopřejeme.

Výsledky: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/879

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/5521879

Stránky závodu: http://www.skipolevsko.estranky.cz

Foto: Michal Holík, Zdeněk Nigrin (zdendan) a (dandulkavrtavavetesnikova) – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..