Houmrův triatlon Jiříkov

V rámci dovolené na chalupě jsem zavítal na známý závod Houmrův triatlon. Zapsal jsem se na střední trať, která měla parametry zhruba takto: 200 m plavání v místním rybníku s akorát teplou vodou, 20 km po silnicích s relativně dobrým asfaltem a zvlněným terénem, 5 km běhu po polních cestách.
Plavecká část mi absolutně nesedla. Špatně se mi dýchalo. Lezl jsem z vody asi na pátém místě. Depo nebylo úplně hladké, ale nějaký čas jsem na soupeře stáhnul. Dle oficiálních výsledků jsem z prvního depa vyjížděl na druhém místě. Cyklistická část sestávala že dvou okruhů. První okruh jsem jel sám a marně jsem čekal až mě dojedou silnější cyklisté. To se bohužel stalo až v druhém okruhu. Sjel mě balík pěti borců. Díky povolenému hákování jsme si ve skupině hodně pomohli. Do druhého depa jsme dojeli v této skupině. Depo se mi velmi povedlo a z naší skupiny jsem vybíhal první. Zapnul jsem mód terminátor a tempem kolem 3:45/km jsem se začal vzdalovat soupeřům za mnou. Dostal jsem informaci, že je přede mnou jen jeden závodník. Na dlouhém přehledném úseku jsem ho však neviděl. Byl totiž hodně přede mnou a běžel asi o 5 s/km rychleji než já. Do cíle jsem tedy doběhl na druhém místě.
Závod to byl hezky organizovaný, i když ze začátku na mě trošku chaotický díky presunům. Kromě pozdního přivezení věcí od rybníka, kde spousta lidí včetně mě měla klíče od auta, hodnotím vše na výbornou. Trať dobře značená, uzavírka silnice fungovala, lidé podél trati fandili, občerstvení bylo slušné, jak na trati, tak v cíli.
Rád se sem za rok vrátím, ideálně na dlouhé trati (dvojnásobek této).

Michal Holík

Michal Holík – 2. místo celkově v čase 55:38

Blahopřejeme.

Výsledky: https://www.sportt.cz/racesResults/resultlist/791

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/5507802

Stránky závodu: http://www.htriatlon.cz/htriatlon-tour/houmruv-triatlon/

Foto: Jakub Holý a Zdeněk Rác – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..