Již popáté v řadě se o titulech mistrů republiky na půlmaratonské trati rozhodovalo ve městě perníku. Pardubický vinařský půlmaraton se letos běžel na nové dvoukolové trati a do cíle se v limitu stanoveném na tři hodiny dostalo celkem 1 264 závodníků. Závodu se zúčastnili i tři členové ERT a byli vidět.

 Luboš Gaisl – 1:10:20 – 13.místo v kat. (13.celkově), MČR 9.místo

Jak si tak s úsměvem na rtech pročítám veškerá ta hodnocení z dnešního půlmaratonského šampionátu v Pardubicích rozhodl jsem se, přidat taky trochu do onoho pomyslného mlýna. Těžko byste dnes mezi běžci hledali většího idiota než mě. Rozběhnout tak dlouhý závod za 3:05, tedy časem, za který budu skákat radostí podaří-li se mi v tomto tempu zvládnout desetikilometrovou trať, bylo už samo o sobě dost sebevražedný. Když jsem tedy následně zvolnil neuvědomil jsem si,že budu muset následujících zhruba 19km běžet zcela osamocen. V těch chvílích jsem myslel na to, že bych udělal stejně, kdybych se šel ve stejném tempu proběhnout podél Vltavy a vyšlo by to nastejno. Zatímco jsem si takto spílal při obrátkách, sledujíce při tom jednu skupinku běžců za druhou, síly ubíhaly rychleji než kilometry pod nohama. Přesto jsem se nějakým způsobem dokodrcal až do samotného cíle. S ohledem na zdravotní výpadky v uplynulých měsících je čas 1:10:20 a deváté místo mezi našimi závodníky průměrné (dle vývoje závodu – podprůměrné)…holt zkušenosti. Tak snad příště. A následující cíle? V prvé řadě se uzdravit!!!A moci se tak opět konečně s chutí pustit do přípravy na dráhu. Gratuluji všem, kdož úspěšně zvládli dnešní závod.Podařené Lubošovo zhodnocení podařeného výkonu.

 Vláďa Vacarda – 1:20:26 – 4.místo v kat. (74.celkově)

„Z času mám velkou radost, byla šance i pod 1:20 nebýt malé krize v protivětru okolo 16. km a přepáleného začátku – 10 km za 37:30. Přede mnou první tři v kategorii byli všichni ročník narození 1965, takže o 6 let mladší – tedy ani 4. místo určitě není zklamání.“ To rozhodně ne, Vláďo – naopak je výborné.

 Michal Vítů – 1:22:02 – 68.místo v kat. (92.celkově)

Blahopřejeme kluci.

Výsledky MČR:  http://online.atletika.cz/vysledky.aspx?idk=21314

Kompletní výsledky: http://www.pardubickyvinarskypulmaraton.cz/upload_file/80ffb1e39db34d1b77f3f101da20168312M-vcetne-MCR.pdf

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/1258931

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..