V sobotu 1. června se v okolí Pardubic uskutečnil další ročník kultovního závodu Czechman, na jehož start se letos postavilo přes 750 triatlonistů a který byl druhým závodem Českého poháru v dlouhém triatlonu a duatlonu. Co měl závod společného s minulým rokem bylo horké počasí, se kterým se účastníci museli vyrovnat. V okolí písníku Hrádek na závodníky čekaly tradiční distance středního triatlonu – 1,9 km plavání, 90 km cyklistiky a 21km běh rozložený do třech okruhů v okolí Hrádku.

Barbora Jíšová – 1. místo v kat. W25 (3. celkově) v čase 4:57:03

Michal Holík – 7. místo v kat. M25 (48. celkově) v čase 4:45:05 – „Czechman je srdcovka. Největší český triatlonový závod. Závod, na který jsem se půl roku připravoval, nevyšel 100% dle mých představ. Zato jsem si ho maximálně užil… stejně jako minulé ročníky. I vrchol roku prostě občas nevyjde dle představ. 1,9 km plavání v místní pískovně s krásně čistou a ideálně teplou vodou. 90 km na kole po silnicích s dobrým povrchem. A na závěr běžecký půlmaraton.
Počasí bylo trošku víc letní než bysme chtěli, ovlivnilo to mnoho výsledků včetně mého. Pekli jsme se už před startem. Plavecká část byla o 200 metrů delší. Voda byla příjemně teplá (19-20°C). Neopren mě opět nepustil do plného rozsahu pohybu a tak to pro mě nebylo ideální. Tempo jsem šel téměř podle plánu (1:42/100 vs 1:41/100), čas díky prodloužené trati nevyšel. Ke konci plavecké části přišly křeče to lýtek a i do stehen. První depo tak nebylo vůbec příjemné. Hodně času jsem ztratil ikdyž vše proběhlo bez problémů v procesu. Cyklistickou část jsem začal zostra, asi až moc. V druhém ze dvou okruhů se opět začaly o slovo hlásit křeče ve stehnech. Díky tomu, že se jelo skoro furt proti fénu (teplý protivítr) jsem se rozhodl zvolnit tempo za cenu horšího času. Výsledkem byl výrazně horší čas něž byl plán (2:35 vs 2:27) s ostudným průměrem 34,9. Vzhledem k dalšímu vývoji závodu to ale asi bylo rozumné zpomalení. Druhé depo jsem v porovnání s ostatními prosvištěl. Již od počátku běžecké části mi šlo držet plánované tempo 4:00/km. Díky vedru jsem toto udržel jen v první polovině běhu (první desítka 40:34). Pak tepovka zůstala (oscilace 163-169 tepů) ale tempo šlo dolu až někam k 4:25/km. I tak to udělalo 13. nejlepší běžecký čas. V cíli jsem se objevil v čase 4:45:04. Výrazně za vytýčeným časovým plánem. Ani osobák jsem si nedal. Prostě to tentokrát nevyšlo. Nicméně 7. místo v mé věkové kategorii hodnotím velice pozitivně. Dlouho mi trvalo než jsem si vše srovnal v hlavě. Rámcově tuším na co se mám v tréninku zaměřit.

Moc rád bych poděkoval sestře Martině, že byla můj support team! Rád bych poděkoval všem, kteří mě přímo i nepřímo podporovali a podporují.“

Blahopřejeme.

Výsledky: Czechman 2019

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/5355060

Stránky závodu: https://www.czechman.cz/

Foto: Martina Holíková, Michal Holík, David Žižka, Gabi Hejtíková (sportphotos) a pořadatelé – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..