Závod MUCHOVMAN vznikl jako nápad několika nadšenců z Velkých Hamrů, Tanvaldu a okolí. Základní myšlenkou bylo spojit závodníky do družstev, a tak v duchu hesla „ve dvou se to lépe táhne “ vznikly týmy tříčlenné ve složení běžec, cyklista a lezec. Volba, kam umístit závod, padla na atraktivní prostředí Černostudničního hřebene, který nabízí vhodné terény pro všechny disciplíny. Při nultém ročníku 2003 se na startu v Beranech nakonec sešlo asi 100 borců a borkyň, v dalším roce již 200 a tím se z původně plánovaného „ sranda závodu pro pár známých “ stala regulérní adrenalinová akce pro širokou veřejnost.

Družstvo tvoří lezec, cyklista a běžec. Startuje se intervalově po 90 sekundách. Štafetu rozebíhá lezec. Co nejrychleji se ze startu přemísťuje k Čertovým skalám a postupně musí vylézt ( jištěn pořadatelem ) na čtyři věžičky. Na každé je umístěn zvonek, lezec do něj ťukne na znamení, že vrchol zdolal. Na kartičku mu to potvrdí jistič. Poté pokračuje po značené trase až k ,,Hospodě ve Vrších “, kde na něho čeká umělá stěna se zvonečkem. Po zdolání předává kartičku svému cyklistovi. Ten absolvuje třináctikilometrový okruh v jižních partiích Černostudničního hřebene, na kartičku si nechá potvrdit průjezd kontrolou a opět u ,,Hospody ve Vrších“ předává svému běžci. Ten vyběhne na hřeben a po něm doběhne na vrchol Muchova. Kontrola vyplní poslední volnou kolonku na společné kartičce a běžec se vrací stejnou cestou zpět do cíle (u Hospody ve Vrších ). Tím se zastaví čas celého družstva.

TÝM (René Scholze, Václav Pindík, David Pecina) – 1. místo v kat. Týmy +40 (10. celkově) v čase 1:20:46,1 – David – „Nakonec to bylo s rezervou, začal bodat hamstring a ubral jsem na konci, ale trénink suprový.“

XT- Zaháj (Štěpán Lhota, Radim Lhota, Zbyšek Lhota) – 4. místo v kat. Tým (12. celkově) v čase 1:20:59,5

Blahopřejeme.

Výsledky: MM 2019

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/5303146

Stránky závodu: http://www.muchovman.net/

Foto: www.nasejablonecko.cz; (tomzalesak), (horokrouzek) a pořadatelé – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..