I letos se druhý květnový víkend sešlo na startu Vltava Run 297 týmů, aby pokořilo trať ze Zadova do Prahy. Extrémně deštivé počasí, které celý víkend provázelo, letos prověřilo nejen fyzické síly skoro 3500 běžců, ale hlavně jejich odhodlání vystoupit z komfortní zóny. Vltava Run je štafetový závod pro 6 – 12 členné týmy. Závod začínal ve sportovním areálu Zadov a jeho 360 km trať vedla nádhernými lokacemi podél řeky Vltavy až do Prahy. Běžci si tak mohli na svých průměrně 10 km úsecích vychutnat měkkost lesních cest, sílu kopců, rozlehlost přehrady Lipno, ale zároveň se mohli pokochat i historickými památkami, včetně okolí hradu Rožmberk. Cíl závodu byl na travnaté pláži u sportovního centra Hamr v Praze Braníku.

Tým Winehouse.cz (Michal Holík) – 1. místo celkově v čase 23:12:50 – „Letos na jaře jsem dostal pozvánku od Winehouse.cz abych za ně běžel. Velká pocta s velkou dávkou rozvážnosti… abych jim to nezkazil. Upsal jsem se jim a poctivě trénoval.
První týmy, ty papírově nejpomalejší, startovaly již ve 4:00 v sobotu… My a Adidas v 15:00 a Štefkovci ještě 40 minut po nás. Již od rána pršelo a v podstatě i celý závod pršelo. Teplota kolem 5 stupňů na běh byla docela ideální, ale ledový vítr občas pěkně zkazil pocit z běhu. Můj první úsek byl úsek č. 4 z Lenory do Stožce. Kopcovatá desítka. Běželo se mi dobře, až na poslední 3 km kdy jsem šel proti ledovému protivětru. Můj druhý úsek byl v noci. Startoval jsem krátce před druhou hodinou ranní a čekal mě docela jednoduchý úsek: cyklostezka podél Vltavy z Českých Budějovic do Hluboké, úsek č. 18. Tentokrát bylo počasí o trochu lepší. Chladno bylo sice stále, déšt nepřestal, ale vítr byl velice mírný. Trasa byla z velké části od větru odstíněna porostem stromů a keřů a tak jsem mohl maximum energie vložit do dopředného pohybu. Tento úsek mi maximálně sednul. Tuto noční skoro-desítku jsem běžel tempem 3:35/km a kdyby to byla desítka tak mám letošní osobák. Můj třetí úsek byl úsek č. 29: Kamýk – Líchovy. Z mých tří ten papírově nejtěžší. Desítka, sice po asfaltu, ale se dvěma velkými kopci. První kopec byl ještě běhatelnej, všechny koho jsem předbíhal tak běželi. Druhý kopec byl pěknej mordor, tam naopak všichni šli. Nejprudší pasáž kolem 12% stoupání mi srážela „běžecké“ tempo na 6:00 min/km. Pocitově na výkon to byl nejtěžší úsek z mých tří úseků, pocitově na čas mi však nejrychleji utekl… asi jsem byl po třetí desítce už slušně vygumovanej. Kopce udělaly pěknej zásah do běžeckého tempa, ale i tak jsem zaběhl tuto kopcovatou desítku pod 4 min/km. Mé tři úseky jsem zaběhl obstojně. Ale to nevyhrává tento závod. Tento závod vyhrává všech 36 úseků v součtu – výkony všech dvanácti borců. Díky kvalitním běžcům, kteří se umí poprat s deštěm, větrem, zimou, tmou, únavou svalstva a vlastní psychikou jsme jako Winehouse.cz vyhráli tento závod.“

Gratulujeme.

Výsledky: https://vltavarun.cz/live/watch-handover/cil

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/5303324

Stránky závodu: https://vltavarun.cz/index

Foto: Michal Holík a pořadatelé – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..