V neděli 14.4. se na Ještědu konal  již 4. ročník Compressport Ještěd SkyRace, letos opět i jako MČR ve skyrunningu. Kromě krásné a velmi náročné trati, sponzorů a bezvadného cateringu, se organizátorům podařilo přilákat i domácí skyrunningovou elitu, včetně velmi silné zahraniční konkurence. Hlavní pořadatel Honza Dušánek opět připravil velmi dobře zorganizovanou akci. Lehce pozměněná trať s parametry 25 km/1700 metrů převýšení byla ještě těžší než minule, a tak potrápila úplně všechny, ať už hobíky nebo profíky. I letos jako předskokanem mistrovské SkyRace byla její kratší varianta – Trail. Trať 11,5 km dlouhá s převýšením 900 m, ale přesto velmi výživná varianta hlavního SkyRace překonávala vrchol také dvakrát. Na startu bylo docela příjemné běžecké počasí – zatažená obloha a občas semtam sluníčko a cca 6 °C. Start Trailu byl 15 minut před jedenáctou hodinou a SkyRace odstartoval přesně v 11 hodin. Na závodníky čekaly všechny druhy povrchů a podmínek – od kamenného výstupu pod samotným Ještědem, přes těžké trailové pasáže s bahnem a zbytky sněhu až po sjezdovky. Celá akce pod taktovkou Honzy Dušánka a jeho sehraného týmu si zaslouží velkou pochvalu a poděkování za skvělou organizaci.

Zbyšek Lhota – 43. místo v  kat. M 24-35 (97. celkově) v čase 3:24:53 (SkyRace) – „Do 18.km dobrý, pak křeče do předních i zadních stehen, lýtek, rukou… no s pauzama cca po 1 km jsem se do cíle nakonec dostal a nevzdal, ale cca o 50 min. dýl, než bylo v plánu… no spíš jen asi o 30 min., tak dobře na tom nejsem, když koukám do výsledků. Ale vyhrál jsem nad sebou samotným… teď to pivko chutná sakra!“

Roman Koravský – 5. místo celkově v čase 1:24:07 (Trail)

Blahopřejeme.

Výsledky: http://jestedskyrace.cz/jestedskyrace/vysledky/#nedele

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/5240723

Stránky závodu: http://www.jestedskyrace.cz/

Foto: www.sportshots.cz (raceshots.cz) – Lukáš Budínský, Lukáš Podolák, Jiří Bošek a Jakub Stryk; Martin Durych, Jiří Mrkvička, Petr Tahal, Petr Vltavský (petrvltavsky), ERT a pořadatelé – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..