Pražská běžecká tour VAŠÍ LIGY

„V rámci začátku budování běžecké rychlosti v mé zimní triatlonové přípravě jsem se rozhodl na Nový rok zavítat do aleje u Branických ledáren. Zde již několik let startují závody běžecké ligy, každý měsíc pětka a desítka. Již mnohokrát zde byly zaběhnuty kvalitní časy v ženských i mužských kategoriích, na pětce i desítce. Tak jsem se vydal si tento rovinatý závod u Vltavy vyzkoušet. Vzhledem k velkému množství tréninkových hodin v minulém týdnu jsem se držel hesla „méně je někdy více“ a zvolil jsem pětikilometrovou trať. Startovali jsme pět minut po startu desítkařů a hned v prvních stovkách metrů jsme utvořili skupinu čtyř běžců. Díky tomu, že skupina dobře spolupracovala tak jsme byli schopni čelit velmi silnému protivětru bez toho, že bysme se zásadně rozdělili. Na druhém kilometru jsme se ve dvou ocitli o několik metrů před dalšími dvěma borci aniž bych zaregistroval důvod. Na otočce (2,5 km) jsem zjistil jaké máme rozestupy. Po této krátké analýze a zjištěním, že mám 5-7 tepů jako komfortní rezervu, jsem trošku přidal na tempu a po pár desítkách metrech jsem se oddělil. Náskok se mi podařilo udržet až do cíle. Byl to pro mě příjemný trénink. Závod byl dobře organizovaný, hodně se mi líbila možnost zaregistrovat se večer před závodem a zaplatit online kartou. Potkal jsem zde známé tváře a zavítal do oblasti kde jsem kdysi běhával. Na stupních vítězů jsem získal velice sympatické dárky – tři Lifefood tyčky.
Desítku vyhrál Honza Pernica, známé jméno české běžecké scény. Regina Procházková na desítce překonala traťový rekord. Za zmínku také jistě stojí účast Petra Lochmana, který je pokud vím jediným Čechem, který v rámci inline speedskating dal maraton (42,2 km) pod hodinu.
Jak na Nový rok, tak po celý rok: doufám, že budu zvesela trénovat a závodit i po zbytek roku. A někdy určitě zavítám do aleje znovu.“

Michal Holík

Michal Holík – 1. místo celkově v čase 18:17 (5 km)

Gratulujeme.

Výsledky: https://www.vaseliga.cz/udalost/pbt-vasi-ligy-ix-1/vysledky

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/4984859

Stránky závodu: https://www.vaseliga.cz/

Foto: Martin Krpata a pořadatelé – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..