31.prosince se za poměrně příjemného a polojasného počasí konal další ročník Silvestrovského běhu okolo 3 přehrad. Přesně v 11 hodin odstartovali muži a 10 minut poté i ženy. Celou trať dlouhou 5,2 km lemovalo velké množství povzbuzujících diváků, kteří hlasitě hnali početné pole běžců do cíle. Přes cílový koberec proběhlo celkem 257 závodníků, kterým dominovali Martin Semerád mezi muži s časem 17:32.9 minut a první žena tak jako vloni i předloni Barbora Jíšová, která trať zvládla za 19:24.7 minut. I letos byl vítězem každý, kdo zdárně doběhl do cíle a výhrou mu byla radost v podobě krásně stráveného silvestrovského dopoledne.

Poděkování za tuto povedenou sportovně-společenskou akci patří především hlavnímu pořadateli Martinu Fořtovi, firmám Eleven, Datacontrol, Pivovar Volt, Salming,  Dr.Oetker a dalším sponzorům a taktéž všem dobrovolníkům, kteří se na této akci podíleli.

Martin Fořt – hlavní pořadatel v akci

Barbora Jíšová – 1. místo v ženách celkově v čase 19:24

Luboš Gaisl – 2. místo celkově v čase 17:47 – „Až na výjimky ukončuji každý rok nějakým Silvestrovským během. Nejinak tomu bylo i letos. Silvestrovský běh o kolo tří přehrad, pořádaný M. Fořtem měl být pohodovou akci na závěr roku. Nicméně jsem byl trochu nervozní z toho, jak na tom jsem. Na startu měl být i Liberecký David Kučera, který však nakonec svoji účast zrušil, čímž se okruh favoritů o něco zúžil. Davida bohužel zdárně nahradil rovněž Liberecký závodník Martin Semerád, který mi letos vrátil dvě porážky i s úroky. Celý závod jsem se hledal technicky a velký vliv na mém výkonu měl bohužel terén a špatná obuv. Za druhou a třetí přehradou jsem nebyl schopen se odrazit a než jsme se dostali opět na tvrdý podklad měl jsem na čtvrtém místě na Martina už značnou ztrátu. Tu jsem možná lehce stahoval, ale Martin si vítězství už sebrat nenechal a na mě tak opět zbylo druhé místo. Asi bych si uměl představit lepší tečku na závěr roku, ale nezbývá než se poučit z chyb, neztrácet víru a pořádně makat.“

David Pecina – 1. místo v kat. M49 (5. celkově) v čase 18:30

Jan Malý – 4. místo v kat. M49 (12. celkově) v čase 19:56

Zbyšek Lhota – 24. místo v kat. M39 (43. celkově) v čase 22:51

Martin Lukeš – 9. místo v kat. M59 (89. celkově) v čase 25:17

Blahopřejeme.

Výsledky: SBo3P 2018

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/4984579

Stránky závodu: http://www.silvestrovskybeh.cz/

Foto: ELEVEN sportswear – Aleš Verba; (janaariel), Richard Lexman a pořadatelé – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..