Tak jako v loňském roce i letos a to již potřetí patřila první prosincová sobota vyznavačům skyrunningu, pod libereckým kopcem na ně čekala extrémní lahůdka – Ještěd Winter SkyRace. Přes 600 natěšených závodníků, čítající velkou skupinu hobby běžců i celou řadu elitních českých a zahraničních horských běžců a členů skyrunningové reprezentace. Loňské nádherné zimní kulisy se na Ještědu neopakovaly, po celý průběh závodů vládla na jeho vrcholku hustá mlha a zima, velmi tvrdá a zmrzlá trať i s občasným ledem značně potrápily početné startovní pole. Na náročné 21,5 km trati s převýšením 1350 m změřilo své síly 370 závodníků a odvážlivců. Podruhé se běžela i kratší varianta – Winter Trail s téměř 130 běžci. 11,5 km dlouhá trať s převýšením 850 m, ale přesto velmi výživná varianta hlavního Skyrace překonávala vrchol také dvakrát. Letošní novinkou byl Canicross Skyrace a Trail, kdy si závodníci mohli vyzkoušet pohyb na Ještědu v zimních podmínkách se svými čtyřhohými kamarády.

Říďa Honza Dušánek to měl vše opět parádně zmáknuté. Od registrací, zázemí, značení tratě, občerstvení na trati, příjemných a usměvavých pořadatelů, povzbuzujících diváků až po dokonalý pozávodní servis, včetně jídla, pití a krásných cen při vyhlášení. A jako bonus pro všechny objednal i pravé zimní počasí, včetně sněhové nadílky, která napadla v noci před samotným závodem. Celá akce si za svoji jedinečnost, vymazlenost a srdíčko zaslouží velkou pochvalu. A proto, zcela po právu, patří říci jejímu řediteli a všem jeho spolupracovníkům, kamarádům, dobrovolníkům, kteří se na ni podíleli – děkujeme a v příštím roce se budeme těšit opět u Vás pod kopcem.

Iveta Fořtová – 4. místo v kat. Ž46-99 (11. v ženách celkově) v čase 2:40:22 (SkyRace)

Martin Fořt – 1. místo v kat. M46-99 (24. celkově) v čase 2:09:13 (SkyRace)

Roman Koravský – 9. místo celkově v čase 1:24:40 (Trail)

Gratulujeme.

Výsledky: http://jestedskyrace.cz/winterskyrace/vysledky.html

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/4900426

Video (teaser): https://www.youtube.com/watch?v=jryr_JqxL9k

Stránky závodu: http://www.jestedskyrace.cz/winterskyrace/

Foto: www.sportshots.cz – Lukáš Budínský, Lukáš Podolák; www.trailpoint.cz – Michael Dobiáš, Aleš Zavoral; www.skyrunning.cz – Sam Straka; Miroslav Dušánek, Libor Jäger, Karel Valenta (karlos-dj), Martin Rada a Natalii Salii – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..