Rekordní účast, ale také rekordní tropy, zažila RunTour v Hradci Králové. Ocenění si ale zaslouží všichni, kteří v teplotách přes 30 stupňů Celsia v centru Hradce doběhli do cíle, včetně čtyř závodníků v dresech ERT.

Přestože byl závod rovinatý, na osobní rekordy se pomýšlet nedalo, bylo totiž neskutečné vedro a na mnoha místech republiky padaly teplotní rekordy. K „opečení dozlatova“ pak dopomohlo ještě čekání na výsledky a tombolu, které si běžci krátili ve stínu všude, kde se dalo. Nicméně nálada byla skvělá a bouřka přišla až ve chvíli, kdy se spokojení závodníci vraceli domů.

Přestože dopoledne běžel na dráze desítku, přijel Jirka Čivrný zaběhnout si v Hradci závod na pět kilometrů. Ligový závod neběžel nijak naplno, v jeho podání je to čas pod 35 minut, ale i tak cítil už před startem únavu. Obavy o jeho roli favorita však byli liché, po startu vyrazil vepředu a nakonec i vyhrál v čase 16:43.

Viktor Podškubka – 1. místo ve své kat. (8. celkově) v čase 35:52

„V sobotu jsem byl na startu RunTour a myslím, že naposledy. Kdo závodil v sobotu kdekoliv tak bylo teplo každému. To nevadilo. S výkonem 35:52 jsem na to teplo spokojen (hrábnul jsem si). Snad za týden v Olomouci bude chladněji“ – Viktorovo hodnocení

Adélka Stráská – 6. místo ve své kat. (11. žena celkově) v čase 48:07

Michal Vítů – 17. místo ve své kat. (25. celkově) v čase 39:40

Gratulujeme.

Kompletní výsledky: 2015_RT_HK_vysledky (1)

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/1248751

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..