Tisíce amatérských i profesionálních běžců zaplnily v sobotu ulice Olomouce. Na trať devátého ročníku Olomouckého půlmaratonu vyrazilo na 6300 závodníků, další více než tři tisícovky odstartovaly odpoledne v nesoutěžním rodinném běhu. Oproti vedrům z posledních let bylo letos počasí nezvykle chladné – to poněkud ubralo obvyklým zástupům povzbuzujících podél trati, naopak přálo rychlým časům.

Barbora Jíšová – 3. místo v českých ženách celkově (12. v ženách celkově) v čase 1:18:57

Iveta Fořtová – 3. místo v kat. W45 (25. v ženách celkově) v čase 1:31:19 – „Závod jsem tady absolvovala poprvé a informace od Martina byla pravdivá. Nejhezčí půlmaraton na silnici u nás, neskutečná atmosféra a trať moc pěkná, závod utekl, množství lidí mě hnalo k celkovému času, který jsem 4 roky nedala. Nakonec velká spokojenost a dobrý základ pro další část sezóny.“

Martin Fořt – 4. místo v kat. M50 (108. celkově) v čase 1:23:34 – „Do závodu nastoupit jsem se nakonec rozhodl ráno v po rozklusu a zatejpování zraněné nohy. Nedalo mi to, Olomouc je opravdu to nejhezčí co RunCzech má a tak jsem to zkusil. Nebylo to o tom jaký zaběhnu čas, ale zda doběhnu. 14 dnů jsem skoro neběhal a zda zvládnu tempo pod 3:50 byla velká neznámá. Do 10 km to šlo, ale noha tuhla, byla v křeči a odrazit se dalo v podstatě z jedné. Druhá polovina utrpení, ale nechtěl jsem vzdát, bylo lákadlo do náměstí vběhnout a zažít tu parádní atmosféru v cíli. Vysledný čas nakonec uspokojil, i když jsem tady chtěl zaběhnout něco úplně jiného, forma před zraněním byla.“

Gratulujeme.

Výsledky: http://public.pim.cz/RunCzech/sh/live_OL_cs.html#vysledky

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/4423669

Stránky závodu: https://www.runczech.com/

Foto: www.behej.com – Zdeněk Krchák; (slon11), (flejmiii), (psnehota) a (bachurek) – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..