V pátek 25. května zahájila Horská výzva v Beskydech svůj osmý ročník 1. závodem v horském běhu a trekingu. Závod je součástí 6-ti dílné série Rock Point – Horská výzva 2018. Závod se šel na třech klasických trasách Long (62,4 km), Half (43,4 km) a Short (13,5 km). Na všech distancích si to mezi sebou účastníci rozdali v kategoriích muži, ženy, mix a dogtreking mužů a žen. V součtu se ceny rozdělily v takřka dvou desítkách kategorií. Ve sportovním areálu Jiřího Rašky, odkud úvodní závod vybíhal, se sešlo přes devět set závodníků.

Jan Žaloudek a Radek Steklý (ELEVEN RUN TEAM) – 2. místo celkově v kat. Muži LONG v čase 6:44:58 (62,4 km) – Jan – „My jsme nadšení. Hory jsme si přijeli užít. Vůbec to není o snaze vítězit, protože nikdy nevíte, co s vámi taková dálka udělá. Běželi jsme, abychom doběhli a podle mě každý, kdo se dostane co cíle, je dobrej.“  Radek – Máme za sebou první závod letošní série Rock Point Horské Výzvy a doufám, že jsme přesvědčili o našich neskromných ambicích zaútočit na nejvyšší příčky v celkovém hodnocení. S partnerem pro 5 horských závodů v kategorii Long a v barvách ELEVEN RUN TEAMU jsme v Beskydech brali 2. místo v závodě 63km s převýšením 2800m. S časem 6h45min bychom předešlé ročníky v pohodě vyhráli, ale letos za krásného počasí a ideálních podmínek byla konkurence obrovská. Já osobně se vrátil na tento závod do Beskyd po dvou letech a zlepšil se o neskutečné 4 hodiny. Vážíme si spolupráce se společností ELEVEN a děkujeme všem našim přátelům za podporu.“

Blahopřejeme.

Výsledky: Beskydy 2018

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/4355678

Stránky závodu: http://www.horskavyzva.cz/

Foto: Honza Žaloudek, Radek Steklý, Patrik Pátek, Jakub Stryk, Karolína Tillová, Lukáš Budínský a pořadatelé – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..