„Otvírák roku: Duatlon Břehy 2018
Stručně v heslech: 1) Tento závod jsem si maximálně užil. 2) Počasí dobré. 3) Potkal jsem po dlouhé době kamarády a známé z TT. Závod organizoval můj spolužák z ČVUT.
Tréninkově se mi podařil leden a únor. Březen a první půlku dubna jsem byl bohužel pracovně zaneprázdněn. Projevilo se to mizernou kondicí, nabranými kily a lehčí ztrátou pohybové motivace. Pak jsem však bral týden náhradní volno za přesčasy a (kromě jiných restů) jsem se věnoval tréninku. Rozhejbal jsem tělo co to šlo. A tak jsem se přihlásil na DT Břehy – závod, který jsem již několik měsíců plánoval.
Hodinu autem z domova, v kempu u krásného rybníku, za téměř letního počasí kolem 25°C s jasnou oblohou, postavil jsem se na start společně s 91 dalšími borci. Bylo zde i několik elitních TT borců. Zázemí závodu bylo v obci Břehy, nedaleko Přelouče. Závod byl součástí série závodů Labská výzva. Distance závodu byly dle propozic 6,6-24-3,3 (běh-kolo-běh)
. Závod se mi povedl dle mých představ: první běh rozumně po 4 min/km (reálně 3:54), kolo 35 km/h (nepovedlo se, asi nedostatek tréninku a kila navíc; potěšujícím bylo, že jsem druhý ze dvou cyklistických okruhů zajel lépe než ten první) a druhý běh měl naprosto jasný cíl – vyždímat vše. Cyklistický okruh měl z velké části velice kvalitní povrch, v jednom úseku trošku tankodrom. Placka to taky úplně nebyla. Pocitově mi to přišlo, že se jede pořád proti větru. V druhém depu trošku křeče v nohou (klasika) a rozumné rozeběhnutí se nekonalo. Na druhém kiláku se nachvilku dostavily křeče v břiše, ale třetí kilák už vše OK a běžel jsem v rozumném módu, na čtvrtém kiláku již tempo pod 4 min/km… bohužel to již byl cíl. Prostě to potřebuju delší. V cíli maximálně spokojen, poděkoval jsem pořadatelům za krásný závod a také samozřejmě soupeřům, kteří v době mého doběhu byli v prostoru cíle. Celkové pořadí 20./89 přeživších, v nejvíce obsazené kategorii M39 jsem se umístil 15./32. Sumasumárum super závod, výkonnostně to asi moc lépe nešlo v aktuální situaci. Rád se sem za rok vrátím.“

Michal Holík

Michal Holík – 15. místo v kat. M39 (20. celkově) v čase 1:23:22

Gratulujeme.

Výsledky: https://www.webscorer.com/racedetails?raceid=134323

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/4286694

Stránky závodu: http://www.labskavyzva.cz/

Foto: Martin Krpata a Michal Holík – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..