„Tak jsme s Ivet vyrazili do jednoho z nejhezčích míst v severní části Itálie na jezero Lago di Garda a spojili krátkou dovolenou s místním maratonem. Akce není velká, cca tisíc běžců na 3 tratích, maraton běželo asi 330 běžců z cca 20 zemí světa.

Lokalita a krajina opravdu stojí za to a proto sem lidi jezdí, běžeckou špičku ani běžce z Afriky tady neuvidíte. Start závodu je v městečku Malcesine a cíl na okraji jezera v Torbole.

Bydleli jsme cca 500 m od startu, v 9.30 byl start maratonu a 30 km, po nás ještě závod na 15 km. Náměstíčko od rána akcí žilo, atmosféra parádní a my s Ivet šli na to. Začátek závodu jsme oba pojali opravdu opatrně, běželo se nejdřív na jih jezera na obrátku asi 14 km, poté jsme se vraceli zpět, opět proběhli Malcesine, pak už směr Torbole.

Nádherné místo podél vody a z druhé strany silnice hory, sluníčko, vítr jen lehký, prostě nádhera. Oba jsme podle mezičasů zvolili závod bezvadně takticky a v druhé polovině závodu jsme soupeře jen předbíhali a oba se posouvali startovním polem vřed.

Nakonec jsme oba zaběhli solidní časy, já 3:06:18 a stačilo to na 12. místo v mužích, Ivet nejlepší čas za poslední tři roky 3:21:56 a parádní 4. místo v ženách a bedna při vyhlašování.

Na závěr trajektem do místa startu a na hotel, poté už oslava u jezera při západu slunce a místní pizze.“

Martin Fořt

Iveta Fořtová – 4. místo v ženách celkově v čase 3:21:56

Martin Fořt – 13. místo v mužích celkově v čase 3:06:18

Blahopřejeme.

Výsledky: LGM 2017

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/3816178

Stránky závodu: http://www.lakegardamarathon.com/

Foto: Iveta a Martin Fořtovi – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..