V sobotu 5.srpna se uskutečnil další závod ze seriálu Kilpi Trail Running Cupu, tentokrát Kilpi Krkonošská padesátka. Součástí závodu byly tři délky tratí, 5 km, 21 km a královská 50 km s převýšením +2400 m, na které startovali členové Eleven Run Teamu, Lenka Ungerová, David Pecina a Martin Lukeš.
Start a cíl byly v areálu Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně. Běžci na nejdelší trati se měli opravdu na co těšit, krásná, ale náročná trasa kroužila kolem Špindlerova Mlýna a účastníci se podívali na taková místa jako Bouda na Pláni, seběhli sjezdovku Stoh, pokračovali k úbočí Kozích hřbetů a Dřevařskou cestou k Boudě u Bílého Labe, Davidovi boudy odtud směrem do Labského dolu a na 36 km je čekalo stoupání červenou sjezdovkou Medvědín. To už sluníčko opravdu pálilo a závodníkům stoupání na Medvědín řádně okořenilo. Odtud se pokračovalo směr Horní Mísečky a postupně zpět do Špindlu a do cíle.                                                                                                                    Z 211 přihlášených bylo nakonec klasifikováno 168 běžců a běžkyň. Lenka Ungerová musela kvůli zranění bohužel odstoupit, přejeme brzké uzdravení, David Pecina se s časem 5:40:46 umístil celkově na 17.místě a v kategorii M49 obsadil 5.místo, Martin Lukeš dosáhl času 6:28:00 a celkově byl na 58.místě a v kategorii M49 se umístil na 15.místě. Pořadatelé pro účastníky také připravili bohatý doprovodný program a celý den se opravdu vydařil.

Martin Lukeš

Lenka Ungerová – odstoupila ze závodu z důvodu zranění

David Pecina – 5. místo v kat. M49 (17. celkově) v čase 5:40:46 – „Nic moc, ale dal jsem to. Od 28.km to bylo na morál, byl jsem úplně vyhráblej a začly silné křeče do lýtek. Pak už jsem bojoval… no, ale je to tam i když v poli poražených.“

Martin Lukeš – 15. místo v kat. M49 (58. celkově) v čase 6:28:00

Gratulujeme.

Výsledky: http://www.trailrunningcup.cz/sezona-2017/krkonose-maraton/#Results-2017

Fotogalerie: https://www.zonerama.com/ELEVENRUNTEAM/Album/3516076

Stránky závodu: http://www.trailrunningcup.cz/

Foto: Martin Lukeš a pořadatelé – děkujeme.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..