Brdy, Haiming, Držkov, Nový Bor…

Poslední dubnový víkend nabídl opět několik cyklistických akcí, jak v Čechách, tak v zahraničí. První závod seriálu Kolo pro život odstartoval na Brdech a bylo nás vidět. Naše zastoupení jelo i na závod světové kategorie v rakouském Haimingu. Na regionálních závodech jsme bojovali jak v sobotu na závodě cross-country na Držkově tak v neděli na MTB maratonu v Novém Boru.

Kolo pro život je podnik, který, který má v české cyklistice velmi zvučné jméno. Na první závod se tak nechalo zlákat velké množství kvalitních závodníků, v zastoupení například Jaroslava Kulhavého nebo Kristiána Hynka. Trať nabízela slušnou porci kopců a na závod tohoto typu vysokou technickou obtížnost. Aleš Strnad a Petr Tatíček byli na startu trochu znevýhodněni zařazením do druhého startovního bloku. I přesto jeli kluci perfektní závod. Aleš cílovou pásku protnul celkově jako dvanáctý a vyhrál kategorii do třiceti let. Petr Tatíček měl závod ještě okořeněn přetrhnutým řetězem. Ve své smůle měl ale ohromné štěstí, protože se defekt přihodil v depu závodu, kde byl mechanik. Ten vše vyřešil během několika okamžiků. Petr se tak nenechal připravit o první místo mezi muži do čtyřiceti let a dvacáté první místo celkově. V závodě si vybral smůlu i Michal Malík. V posledním sjezdu na břidlicovém podkladu prořízl gumu. Osmé místo, na kterém se cca. pět kilometrů do cíle pohyboval, tak mohl pustit z hlavy.

Ale Strnad, 12. místo (do posledních metrů v souboji s Martinem Splítkem)

Ale Strnad, 12. místo (do posledních metrů v souboji s Martinem Splítkem)

 

Zdeněk Vobecký pokračoval ve své honbě za UCI body v rakouských Alpách, kde se ve městě Haiming konal velmi technicky náročný cross-country závod. První tři kola se Zdeněk cítil výborně.  Jezdil na bodovaných pozicích. Bohužel poté měl v jednom ze sjezdů kolizi se soupeřem a „trefil“ strom. Po pár minutách se pokusil v závodě pokračovat, v zápětí přišel ještě defekt a ze závodu odstoupil.

Ondra Zelený, 1.místo

Ondra Zelený, 1.místo

V sobotu se konal druhý ze závodů Konrádského pivovaru na Držkově. Tamní cross-country trať není z těch náročnějších. Hned od startu v závodě dominoval Ondra Zelený, bojoval mezi muži do čtyřiceti let a ovládl závod i celkově. Zůstává tedy letos prozatím neporažen, čtyři starty čtyři vítězství. V neděli se ukázalo hlavně naše sesterské duo Loubkovy. Ty jely závod v podstatě za „barákem“. V novoborském MTB maratonu pak dokázala zvítězit Iva a zdatně jí sekundovala Kačka na druhém místě.

 

Foto: Jan Reiner

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..