SUNSHINE CUP KYPR OČIMA ZDEŇKA VOBECKÉHO

Dějství první

Úvodní etapou byla časovka na 5,7 km ve městě Lefkara. Jelo se na XC okruhu s velkým převýšením, bez technických pasáží a z malé části procházející městskými uličkami. Tady nebylo moc co řešit, prostě jsem otočil plynovou rukojeť na startu a držel jí de facto až do cíle. Můj čas stačil na 26. místo s odstupem v řádech v vteřin na elitní patnáctku.

 

Dějství druhé

Druhá etapa startovala z Lefkary, kde byl také cíl. Na programu bylo XCP (cross country z místa do místa) na 55 km s převýšením asi 1 600 metrů. Vedoucí skupinka odjela asi v 9ti lidech. Já jsem až na vrchol stoupání pokračoval ve 3. skupině o 4 lidech, s Němcem Manuelem Fumicem, Švédem Matthiasem Wengelinem a Estoncem Martinem Loo. Poslední 4 km na nás čekal prudký výjezd, jehož převýšení bylo asi 400 metrů. Zde jsem bohužel nabral ztrátu, která se ve finále ukázala jako to, co mě připravilo o TOP 15 v celkové pořadí etapového závodu. Etapě jsem udělal posun na 23. místo v celkovém pořadí.vobec kypr

 

Dějství třetí

Etapa s pořadovým číslem 3 byla stejného formátu, jako ta druhá, tedy XCP. Tentokát to bylo 45 km a převýšení zůstalo podobné, jako minulý den. Start i cíl hostilo město Lythrodontas. Úvodní, asi 15ti člennou skupinku (která se pozděli změnila v 5ti člennou) jsem opustil někde za 10km a od té doby jsem jel celý závod sám. Měl jsem slušný náskok před osmičlennou skupinou, které jsem chtěl za každou cenu udržet. V cíli to bohužel bylo jen několik vteřin. Po této etapě mi patřilo 18. místo a celkově jsem se posunul o jednu příčku, na místo 22.

 

Dějství čtvrté

Čtvrtý den na mě čekalo olympijské cross country (XCO), které hostil piknikový areál Mandratou Kampiou, ležící uprostřed Macheras Mountains. XCO závody jsou mojí specialitou, takže na tuto etapu jsem se těšil nejvíce, byť tamní okruh je na dnešní poměry už tak trochu přežitek v „old school” stylu. Jsou na něm pěkné technické pasáže, ale bohužel to pěkné je rozeseto na velikém prostoru a tak je zde spousta „spojovaček“ v podobě prašných cest. XCO závod na závěr tohoto etapáku byl opravdu tvrdou zkouškou. Startovní pole se zde rozdělilo hned na začátku. Já jsem se celou dobu pohyboval na hraně první dvacítky. Pro tento den nebylo mým cílem zajet co nejlepší umístění v XCO, ale vylepšit celkové pořadí. Etapu jsem dokončil 23., což pro mě znamenalo 20. místo v celkovém pořadí.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..