PAVEL JINDRA SUVERÉNNĚ OVLÁDL MČR V ZIMNÍM TRIATLONU

Pavel Jindra obhájil titul mistra republiky v zimním triatlonu. V sobotu 14. února se odehrálo mistrovství republiky v zimním triatlonu v podhůří Šumavy a sportem proslaveném městě Vimperk. Běh, lyže, horské kolo, vše na sněhu a ledu, znamená pořádný adrenalin a velmi tvrdou dřinu.

Trať vimperského zimního triatlonu se řadí mezi ty technicky náročné. Teplota lehce nad nulou a mokrý sníh udělali trať ještě náročnější. Každý závodník musel zdolat šest kilometrů běhu, deset kilometrů na kole a osm kilometrů na lyžích. Obzvláště výživná pak byla trasa cyklistická, kdy byli závodníci často nuceni z kola sesednout a pokračovat po svých.Pavel JInadra mčr

Pavel Jindra si tyto náročné podmínky podmanil a od prvního úseku si hlídal vedoucí pozici. S klidnou hlavou, ve stabilním tempu, dorazil závodník našeho teamu do cíle s luxusním náskokem. Více jak pět minut měl náskok v konečném součtu na druhého závodníka Jirku Žáka.

Pavlovo čtrnácté místo z mistrovství Evropy, které se konalo v polovině ledna ve Španělsku, svědčilo o jeho dobré připravenosti a vysoké fyzické výkonnosti a už nám mohlo napovědět, že bude mít na národním šampionátu velmi slušné šance na vítězství. V tuto chvíli se chystá na další dění Českého poháru, který se tentokrát odehraje v Jeseníkách na Karlově studánce koncem února. Tak držte Pavlovi palce společně s námi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..