Lada Ekrtová na UCI Para-cycling World Cup

Lada se v minulém týdnu zúčastnila závodu UCI Para-cycling World Cup v belgickém Oostende. Postavila se na start časovky a hromadného závodu a na obou distancích skončila na pěkném 7. místě. A její dojmy?

„Ve středu 18 května jsem se přesunula do belgického Oostende, kde byla letošní druhá zastávka UCI Para-cycling World Cup. Čtvrtek byl ve znamení mé klasifikace, kde komise hodnotí míru handicapu závodníka pro následné zařazení do dané skupiny. V mém případě šlo jen o potvrzení kategorie T2, ve které jezdím již dvě poslední sezóny. Odpoledne se připravená trať uzavřela pro oficiální trénink a ukázalo se, že záludné nebudou jen pravoúhlé zatáčky v sekci po startu, ale hlavně opravdu silný vítr od moře, protože Oostende je město na pobřeží s obřími plážemi“, uvedla Lada.

FB_IMG_1464329244571

„V pátek na mě čekal 15km dlouhá časovka, která se mi moc nepovedla, v městských zatáčkách jsem si nebyla příliš jistá na podivném povrchu z malých oblázků a pak na otevřené silnici mě téměř zastavoval protivítr. Nakonec z toho bylo 7. místo s poměrně velkou ztrátou na Australanku Carol Cook, která je současnou mistryní světa a paralympijskou vítězkou z Londýna. Sobotní hromadný závod opět čekal nemilosrdný vichr a tak můj hlavní úkol byl nezůstat na něm sama a udržet se výkonnostně nejbližší soupeřky, kterou je Lisette De Heide z Holandska. To se mi nakonec podařilo a celý závod jsme odjely společně, když jsem pak v závěru prohrála ve spurtu a ztratila 8s na šesté místo, takže nakonec to byl double sedmého místa z časovky“, dodala Lada.

FB_IMG_1464329255512

Gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..