Začíná opravdový cyklokros

Stromy zahodily listí, rtuť teploměru se často dostává pod hranici deseti stupňů, do toho padající kapky deště a už pomalu vyhlížíme sněhové vločky. To je počasí pro cyklokros jako dělané. Letos jsme si celou první polovinu cyklokrosové sezóny užili rychlé a suché závody. Sezóna se pomalu přehupuje do své druhé poloviny a přichází tvrdší, blátivé podmínky.

V dresech teamu ELEVEN MERCEDES-BENZ MITAS, se do letošní sezóny nepohyboval po cyklokrosových tratích jediný závodník. V této sezóně se k dnešnímu dni postavili na start cyklokrosového závodu tři závodníci z našeho týmu. Ondřej Zelený, dokázal ze dvou startů dvakrát zvítězit. Aleš Strnad, kterému po dvou premiérových startech v cyklokrosu patřilo čtvrté a páté místo a Michal Malík.zelenáč jabkenice

Michal Malík má letos za sebou už čtrnáct cyklokrosových startů z toho šest startů v zahraničí. Podařilo se mu nominovat na Světový pohár ve Valkenburgu, kde na klouzavém blátě nebyl z umístěním těsně za padesátkou spokojený. Lépe se mu dařilo na Mistrovství Evropy v holandském Huijbergenu, kde obsadil třicátou sedmou příčku. Dobře se prosadil v nabité belgické konkurenci závodu kategorie C2 v Lucembursku, tady do posledního kola bojoval o čtvrté místo ve velké skupině. V závěrečném spurtu už neměl dost sil a tak obsadil desátou příčku.IMG_1613

Na českých závodech se Michalovi také nedaří špatně. V současné chvíli mu patří šesté místo v průběžném pořadí Českého poháru v cyklokrosu. „Měl jsem silný začátek sezóny, bylo to hlavně tím, že byly kopcovaté závody, kde mi to jde. Na rovině a v suchu trpím.“ Zhodnotil stručně první část sezóny. Nejlepším výsledkem u nás je pro Michala páté místo v Hlinsku.
holé vrchy

Nadcházející víkend se chystají dvě velké cyklokrosové akce, Ondřej Zelený se vypraví na závod Mistrovství Evropy do slovenské Trnavy, na kterém bude mít medailové ambice. Program Michala Malíka pokračuje dalším dílem Světového poháru v písčitém terénu belgického města Koksijde.

foto: Miloš Lubas, Jan Brychta, JSphoto

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..