Michal Malík – Vstoupil jsem do sezóny pravou nohou

„Už několik let se snažím prosadit v cyklokrosu. Často se mě lidé ptají, co na tom vidím. Zima, bláto, déšť sníh a to vše prakticky na silničním kole. Cyklokros jsem si zamiloval, je podle mne královskou disciplínou a skloubení všech opravdových faktorů cyklistiky. Rychlosti, síly, vytrvalosti, dynamiky, taktiky, technické zručnosti…“

Do letošní sezóny, stejně tak, jako do té minulé jsem vstupoval s velkým očekáváním. Loni mě bohužel zbrzdila nemoc, předloni problémy se zuby. V letošním roce jsem se prozatím dokázal vyhnout podobným zdravotním komplikacím. Od začátku sezóny jsem maximálně spokojený se svou výkonností, přesto doufám, že to je jen začátek dlouhé cesty a budu schopný posouvat své možnosti dál.

12107844_10206104587306239_7453555522357943269_n

Letní sezóna pro mě skončila MČR MTB XC v Kutné Hoře těsně po polovině července. Od té doby jsem „ladil“ na cyklokros. Soustředění, silnice, terén, posilování, regenerace a podobně v různých variacích pořád dokola. Na start cyklokrosového závodu jsem se letos poprvé postavil až na konci září ve Slaném. Závod kategorie C1 a parádně nabyté startovní pole. Na startu jsem stál podle světového žebříčku až ve čtvrté řadě, papírově daleko za třicítkou. Od poloviny závodu jsem se pohyboval okolo desáté pozice. S takovým pořadím jsem si ani nedovolil kalkulovat ani ve svých představách. Do cíle jsem dojel jako dvanáctý. Bohužel jsem o jedenácté místo přišel v poslední zatáčce, kvůli do nebe volající chybě jsem se poroučel k zemi. O týden později na ČP v Hlinsku jsem obsadil páté místo, pro mě nejlepší umístění na ČP vůbec. Poslední pohárový závod se odehrál v Milovicích, kde jsem navzdory mizernému startu a pro mě technicky náročnému terénu dokázal vybojovat osmé místo.

12112263_1196802013668686_1376158215104706194_n

V tuto chvíli mi patří, třetí místo v průběžném bodování ČP. Vešel jsem se do nominace na Světový pohár v holandském Valkenburgu, kde se bude závodit tuto neděli. Tyto výsledky mě motivují k další tvrdé práci. Těším se na další průběh sezóny.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..