Strnad zvládl „SALTZ“ na výbornou

Konečně přišel víkend, na který netrpělivě čekal Aleš Strnad. Tuto sobotu se odehrál v rakouských Alpách závod Salzkammergut, který je i pro mnoho našich jezdců vrcholem sezóny. Poslední díl Českého poháru horských kol se odehrál v Brně. Jel se na zcela nové trati a současně byl generálkou před mistrovstvím republiky, které se odehraje příští víkend v Kutné Hoře. Lada Ekrtová se stala vítězkou dalšího Evropského poháru.

Salzkammergut je závod, který se jede na mnoha distancích. Aleš Strnad se postavil na start trati s největší konkurencí, která měří 112 kilometrů. Závod startoval už brzy ráno. „Odstartoval jsem v klidu, vím, jak je závod dlouhej nemá cenu se od startu hnát. Kopce jsem jezdil podle svého tempa a trpělivě jsem sbíral jednoho soupeře za druhým. V posledním dlouhém kopci jsem byl pořád v kontaktu s čelem závodu. Petr Šťastný byl ale v závěrečném spurtu silnější.“ Aleš měl po závodě důvod ke spokojenosti. Skončil druhý mezi amatéry a jako devátý celkově.11756523_1621385508125219_1053232637_n

Poslední závod Českého poháru se odehrál v tomto víkendu v Brně. Horké počasí a tamní prašné podloží připomínalo více Jihoafrickou republiku než jižní Moravu. Hned ráno se společně na start postavili kadeti, masters a experti. Mezi masters obhajoval bez větších potíži roli lídra Ondra Zelený a vítězstvím v Brně zkompletoval vítězství ve všech pohárových závodech této sezony. ondra brnoMezi experty statečně bojoval Kuba Kavalír. Start měl pomalejší, o to více bojoval celý závod. Nakonec mu to stačilo na druhé místo. Mezi „eliťáky“ jsme měli Michala Malíka a Zdeňka Vobeckého. Na start se postavila velmi početná skupina polských reprezentantů, která zhatila klukům boj o první desítku. V náročném závodě obsadil Michal čtrnácté místo a Zdeněk patnácté.

Další díl Evropského poháru handicapovaných sportovců absolvovala Lada Ekrtová. Na Slovenském území, ve Vrátnej Dolině Lada opět excelovala a v celém startovním poli nenašla přemožitelku. Získala tak další vítězství v Evropském poháru.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..